Uutiset

Autot

Messukeskus avasi 24 uutta latauspistettä sähköautoilijoille

Messukeskus parantaa sähköautoilijoiden palveluja yhteistyössä BMW Suomen ja Fortum Charge & Drive -verkoston kanssa avaamalla pysäköintitalossaan 24 uutta latauspistettä.

Nyt avatut latauspisteet soveltuvat kaikille sähköautoille ja hybrideille. Keskinopeiden tyypin 2 pisteiden enimmäisteho on 22 kW. Latauspisteet sijaitsevat Messukeskuksen pysäköintitalon alimmalla tasolla, jossa on jo entuudestaan viisi Tesla-latausasemaa.

”Messukeskus haluaa tarjota sähköautoilijoille laadukasta palvelua ja vähentää Messukeskukseen suuntautuvan liikenteen ympäristövaikutuksia. Vastuu ympäristöstä on keskeinen osa Messukeskuksen arvoja”, sanoo Messukeskuksen palvelu- ja tuotantojohtaja Mika Vakkilainen.

”BMW haluaa olla mukana tukemassa sähköautoilun kasvua ja uskoo, että sähköautot ovat osa liikkumisen tulevaisuutta. Olemme iloisia, että voimme yhteistyöllämme viedä eteenpäin Messukeskukselle tärkeitä ympäristötavoitteita”, sanoo Timo Nikkari, BMWi Sales & Marketing Manager.

Messukeskuksen paikoitusalueella ja pysäköintitalossa on yhteensä 4 600 pysäköintipaikkaa. Messukeskukseen voi jättää auton muulloinkin kuin Messukeskuksessa käydessään, sillä pysäköintitalo on kaikkien käytettävissä ja aina avoinna.

”Latauskeskittymä on sijainniltaan merkittävä ajatellen voimakkaasti kehittyvää Keski-Pasilan aluetta. Messukeskuksen vilkkaan kävijävirran ohella latauspisteet palvelevat myös Hartwall Arenaa, Linnanmäen kävijöitä ja alueen muita tapahtumapaikkoja”, Fortum Charge & Driven maajohtaja Sami Saarilahti sanoo.

Osa Messukeskuksen vastuullisuusohjelmaa

Sähköautoilijoiden palvelujen parantaminen on osa Messukeskuksen pitkään jatkunutta ympäristötyötä. Messukeskus liittyi taannoin Helsingin kaupungin Ilmastokumppaniksi ja julkisti ympäristötavoitteensa. Tavoitteisiin kuuluu energiankulutuksen vähentäminen, uusiutuvan energian osuuden kasvattaminen, hankintojen ympäristövastuullisuus ja jatkuva jätteiden tehokas hyödyntäminen.

Ensi kesänä Messukeskus lisää uusiutuvan energian osuutta merkittävästi verhoamalla kiinteistönsä katot yli 2000 aurinkopaneelilla. Aurinkoenergiaa aletaan tuottaa yhteistyössä Helenin kanssa.

Messukeskus sai ympäristöjärjestelmälleen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä suomalaisena messu- ja kongressikeskuksena jo vuonna 2009. Jätteistä 99 prosenttia kierrätetään, palvelut tuotetaan ekologisesti kestävien periaatteiden mukaisesti, ja energiatehokkuutta kehitetään jatkuvasti. Energiavirasto ja Motiva palkitsivat Messukeskuksen vuonna 2017 energiaviisaana tapahtumatalona. Palkinto myönnettiin ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnasta ja tunnollisesta sitoutumisesta Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen vuosina 2008–2016. Parhaillaan käynnissä on vuoteen 2018 saakka ulottuva energiahanke, jossa tavoitellaan merkittäviä säästöjä hyödyntämällä uusinta talotekniikkaa.

Lue seuraavaksi