Uutiset

Autot

Mercedes-Benziltä uusi T-sarja

Mercedes-Benz tuo markkinoille uuden mallisarjan, T-sarjan. Se on kompakti tila-auto perheille, aktiiviseen vapaa-aikaan ja työkäyttöön.

  • Uusi kompakti tila-auto esitellään vuoden 2022 alkupuoliskolla.
  • Liukuovet molemmilla sivuilla, voimanlähdevaihtoehtona myös sähkö
  • Yksi pohjarakenne, kaksi uutta mallia: Citan ja T-sarja
  • T-sarja täyttää aukon V-sarjan pikkuveljenä uuden sarjan mallistossa

Mercedes-Benz Vans tarjoaa ratkaisuja jokaiseen kuljetus- ja tilantarpeeseen auton kokoluokasta riippumatta. Seuraavaksi yhtiö hyödyntää pientä pakettiautoalustaa ja luo uuden ajoneuvon, joka on erityisesti räätälöity perhekäyttöä ja erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja silmällä pitäen. Keskikokoluokkaan sijoittuvan V-sarjan tila-auton esimerkin mukaisesti Mercedes-Benz Vans tuo tarjolle uuden pienen, yksityisasiakkaille tarkoitetun tila-automallin vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Tämä uusi autoluokka on ristitty T-sarjaksi.

”Uusi T-sarja on ajoneuvo, joka tarjoaa perheille ja aktiivisessa elämänvaiheessa oleville käyttäjille mahdollisuuden astua Mercedes-Benz-maailmaan. Nämä asiakkaat etsivät houkuttavaa ja käytännöllistä kompaktikokoluokan autoa, ja uusi T-sarjamme täyttää nämä tarpeet pilkulleen”, Mercedes-Benz Vansin johtaja Marcus Breitschwerdt vakuuttaa.

”T-sarjan uudessa olemuksessa ja muotoilussa syntyy fuusio käytännöllisyyden ja haluttavuuden välille”, luonnehtii puolestaan Daimler Groupin muotoilujohtaja Gorden Wagener. ”Sensual Purity -muotoilufilosofiamme avulla olemme luoneet T-sarjasta perhekäyttöön sopivan auton, jossa tyylikäs muotoilu, mittasuhteet ja käyttöarvot yhdistyvät onnistuneella tavalla.”

Liukuovet molemmilla sivuilla, voimanlähdevaihtoehtona myös sähkö

Tulevan T-sarjan tunnistaa ensisilmäyksellä aidoksi Mercedes-Benz-perheen jäseneksi. Erityisen selvästi Mercedes-Benzin DNA näkyy uuden autoluokan muotoilussa, laadussa, turvallisuudessa ja yhdistettävyydessä. Uudella automallilla tavoitellaan erityisesti yksityisasiakkaita kuten lapsiperheitä ja vapaa-ajan viettoon orientoituneita käyttäjiä, jotka arvostavat autossa houkuttavaa hinta-laatu-suhdetta.

T-kirjain todistaa auton tehokkaista tilaratkaisuista, jotka mahdollistavat auton monipuoliset ja vaihtelevat käyttötarkoitukset henkilökuljetuksista ammattimaiseen liikennöintiin. Auton kummallakin sivulla on leveät liukuovet, joten sisään- ja uloskäynti onnistuu helposti ja nopeasti. Perinteisten voimalinjojen lisäksi tarjolla tulee olemaan myös T-sarjan sähkökäyttöinen EQ-versio.

Yksi pohjarakenne, kaksi uutta mallia: Citan ja T-sarja

Ennen uutta T-sarjaa Mercedes-Benz Vans on valmistanut samaan kokoluokkaan sijoittuvaa ja erityisesti ammattikäyttöön suunnattua Citania vuodesta 2012 lähtien. Elokuussa 2019 yhtiö ilmoitti kompaktin pikkupakettiauton seuraajasta, joka olisi saatavana myös täyssähköversiona. Pienen pakettiauton pohjarakenteen perustalta luodaan nyt kaksi automallia; ammattikäyttäjille räätälöity uusi Mercedes-Benz Citan sekä enemmän yksityisasiakkaille suunnattu Mercedes-Benz T-sarja.

Uusi T-sarja ja Citan toteutetaan yhteistyössä Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin kanssa.


Lue seuraavaksi