Uutiset

Autot

Mercedes-Benz ja VebaBox yhteistyöhön

Mercedes-Benz hyötyajoneuvot ja hyötyajoneuvojen kylmälaiteratkaisuja tarjoava Heavyline Oy ovat sopineet valtakunnallisesta VebaBox -kylmäkuljetuslaitteiden myyntiyhteistyöstä. Yhteistyö on yksi Mercedes-Benzin kestävän kehityksen strategian mukaisista toimista, joiden tavoitteena on laajentaa ja vahvistaa Mercedes-Benzin asemaa modulaaristen kuljetusratkaisujen tarjoajana Suomessa. Kesän aikana VebaBox -kylmäkuljetuslaitteella varustettu Mercedes-Benz Citan 109 CDI -pakettiauto esittäytyy Mercedes-Benz hyötyajoneuvoja myyvissä toimipisteissä.

VebaBoxia voidaan käyttää kylmätilana myös ajoneuvon ulkopuolella, kertoo Heavyline Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Heiskanen.

Yhä useammin pakettiautoilla kuljetettavat yksittäiset tuote-erät ovat pieniä ja vaativat juuri oikeanlaista lämpötilaa. Jotta kuljetustoiminta olisi tehokasta ja tuottavaa pitäisi samaan kuormaan saada sovitettua sekä tavallista että huolellisesti lämpötilasäädeltyä rahtia. Lämpötilasäädellyt kuljetukset siirtyvät nykyisiä järjestelmiä edistyksellisempiin ja taloudellisempiin ratkaisuihin.

Nyt käynnistetty yhteistyö tarjoaa Mercedes-Benz hyötyajoneuvojen asiakkaille turvallisen ja kustannustehokkaan ratkaisun lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin. ”Näkemyksemme mukaan nykypäivän kuljetusmuodot tulevat muuttumaan tulevaisuudessa. Se tarkoittaa erilaisten yhdistelmäkuljetusten yleistymistä. Mercedes-Benzille on ensiarvoisen tärkeää toimia esikuvana autojen ohella myös uusien palveluiden kehitystyössä”, toteaa Mercedes-Benz pakettiautojen myyntijohtaja Jani Tolonen.

Kestäviä palveluratkaisuja

VebaBox on yksi Mercedes-Benzin virallisista One Partner -yhteistyökumppaneista, mikä tarkoittaa yhtiön tuotteiden ja valmistusmenetelmien täyttävän Daimler-konsernin uuden kestävän kehityksen strategian asettamat tavoitteet kestävyydestä, laadusta ja matalasta ympäristökuormasta. Yhteistyösopimuksen myötä hollantilaiset VebaBox -kylmäkuljetuslaitteet tulevat saataville kaikkiin Mercedes-Benz pakettiautoja jälleenmyyviin myyntipisteisiin kautta Suomen.

VebaBox on helposti hyötyajoneuvon tavaratilaan asennettava ja käyttöön otettava kylmäkuljetustila, joka mahdollistaa tuotteiden kuljettamisen lämpötiloissa -18°C…+25°C. Matalajännitteinen viilennysyksikkö saa käyttövoimansa joko ajoneuvon omasta sähköjärjestelmästä tai erilliseltä virtalähteeltä ja sillä voidaan joko jäädyttää, viilentää tai lämmittää kuljetettavat tuotteet haluttuun lämpötilaan.

VebaBox sopii vaivattomasti kaikkiin Mercedes-Benz pakettiautoihin ja tarvitsee toimiakseen vain kytkentäkaapelit. ”Voit siis käyttää ajoneuvoasi sekä lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin että normaalina hyötyajoneuvona. Kompaktin rakenteen ja vaivattoman siirrettävyyden sekä rakenteeseen integroidun viilennyslaitteen ansiosta VebaBoxia on mahdollista hyödyntää myös ajoneuvon ulkopuolella. Se avaa uusia mahdollisuuksia esimerkiksi pitopalveluille tai vaikkapa ruokajakelua tarjoaville yrityksille. Toisin sanoen, VebaBox on joustava kylmäkuljetusratkaisu kaikille lämpötilaherkille tuotteille”, sanoo Heavyline Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Heiskanen.

Viilennysyksiköitä on mallista ja käyttötarpeesta riippuen saatavilla yhdestä kolmeen kappaletta.

Vastaus muuttuviin kuljetustarpeisiin

Tarvittaessa helposti autosta toiseen siirreltävät VebaBox -kylmäkuljetuslaitteet tuodaan tarjolle laajalla mallistolla Mercedes-Benz Citan- ja Vito-pakettiautoihin sekä Sprinter-paketti- ja kuorma-autoihin. Mallikohtaiset VebaBox -kylmäkuljetusjärjestelmät ovat valittavissa vaivattomasti suoraan Mercedes-Benz myyntijärjestelmästä. ”Kustannustehokkaat VebaBox -kylmäkuljetusratkaisut täydentävät kattavaa palveluvalikoimaamme ja antavat uuden lähestymiskulman asiakkaidemme muuttuviin kuljetustarpeisiin”, Tolonen kertoo.

Kuten Mercedes-Benz hyötyajoneuvon, myös VebaBox -kylmäkuljetusratkaisun hankinta on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi. ”Asiakas saa yhden selkeän laskelman, joka sisältää auton ja siihen valittujen lisävarusteiden sekä mahdollisten lisäpalveluiden ohella myös VebaBox -kylmälaitteen ja asennuksen hinnan. Näin asiakas saa yhdellä silmäyksellä selkeän käsityksen auton hankintaan ja omistamiseen liittyvistä kuluista. Asennamme asiakkaan valitseman VebaBox -järjestelmän autoon jo maahantuontivarustelun yhteydessä, joten auto on heti luovutuksesta valmis tuottavaan työhön”, Tolonen lisää.

Kylmälaitteen lämpötilanäytöllä varustettu etähallintakonsoli on tarjolla lisähinnasta.

Helppohoitoinen

Nyt allekirjoitettu yhteistyösopimus kattaa vakioidut VebaBox economy -sarjan ratkaisut lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin ja ne sopivat sellaisenaan useimpiin Mercedes-Benz hyötyajoneuvoihin. VebaBox economy -sarjaa on tarjolla kolmena eri litratilavuutena 450, 850 ja 1900 litraisena. Valmistajan mallistosta löytyy mallikohtaiset sekä räätälöidyt VebaBox kontit Mercedes-Benz hyötyajoneuvoihin. Valinnaisvarusteilla VebaBoxista saa räätälöityä entistä monipuolisemman ja helppokäyttöisemmän.

VebaBox:n innovatiivinen rakenne mahdollistaa erittäin nopean huollon. Kompakti, helposti vaihdettava kylmäyksikkö takaa helpon huollon ja minimoi käyttökatkokset. ”Kylmäyksikkö onkin oikeastaan ainoa, edes jonkin asteista huoltoa vaativa komponentti koko järjestelmässä. Jos kylmän tuotto jostain syystä loppuu, pyrimme ratkaisemaan ongelman mahdollisimman pian. Yksikkö vaihdetaan kokonaisena, joten VebaBox on hetkessä käyttövalmiina. Tarvittaessa tuomme asiakkaalle vaihtoyksikön huollon ajaksi”, Heiskanen lupaa.

Teknisiä   tietoja
Lämpötila-alue: 2°C – 25°C
Jäähtymisaika: 30 minuutissa alle 8°C:een
Mitat mini: 950x900x1000* mm
Mitat small: 1000x1000x1300* mm
Mitat medium: 1200x1150x1900* mm

Vebabox on hollantilaisen VebaBox Cool solutions B.V.:n oma tuotemerkki. Kaikki VebaBox -tuotteet on suunniteltu Hollannissa ja valmistettu yrityksen omalla tehtaalla Slovakiassa. Suomessa VebaBox:ia edustaa kuopiolainen Heavyline Oy.

Lue seuraavaksi