Uutiset

Autot

Mercedes-Benz Ener-G-Force jatkaa G-sarjan jäljissä

Ennakkoluuloton Ener-G-Force-konseptimalli osoittaa, että Mercedes-Benz G-sarjan geenit elävät vahvana myös tulevaisuudessa. Maastoauton ikonista ajatuksia saanut konseptiauto esiteltiin vastikään Design Challenge 2012 -tapahtumassa Los Angelesissa.

Vuonna 1979 esitellystä Mercedes-Benz G-sarjasta inspiraatioita ammentaneesta ja vuoteen 2025 luotaavasta Ener-G-Force -konseptimallista on visioitu poliisikäyttöön tarkoitettu Highway Patrol Vehicle 2025 ja tämän siviilimalli Ener-G-Force.

Ener-G-Forcen lujaa ulkonäköä ja muotoilua leimaavat pienet ikkunat ja isokokoiset maastorenkaat 20-tuumaisilla vanteilla. Poliisikäytössä hälytysvalot ja -sireenit on integroitu kattoon taaten lujalle autolle maksimaalisen erottautumiskyvyn muiden ajoneuvojen joukosta. Vaikka auto onkin puhdasta science fictionia, innostuivat Mercedes-Benzin Advanced Design Studion suunnittelijat Kalifornian Carlsbadissa tehtävästä niin paljon, että ajoneuvosta luonnosteltiin myös siviiliversio. Suunnittelijat jopa rakensivat autosta luonnollisen kokoisen mallikappaleen.

”Ener-G-Force -konsepti jatkaa off-road -ikonimme G-sarjan geeniperintöä modernilla ja coolilla tavalla. Samalla se tarjoaa johtolankoja maastoajoneuvojemme uuden muotokielen alkamiseen”, kertoo Mercedes-Benzin muotoilujohtaja, Dr. Gorden Wagener.

Ener-G-Forcen voimalähteenä on vety, joka tuotetaan katolla sijaitseviin tankkeihin varastoidusta kierrätetystä vedestä. Vesi johdetaan konvertteriin, jossa se muunnetaan polttokennojen käyttämäksi vedyksi. Prosessissa syntyvä sähkö varastoidaan akkuihin, jotka on sijoitettu auton sivulevikkeisiin. Toimintasäteeltään 800 kilometrin Ener-G-Forcen ainoa päästö onkin puhdas vesihöyry. Jokaisella pyörällä on oma moottorinsa, jonka ohjauselektroniikka varmistaa tarvittavan voimantuoton ja tehon aina kulloisenkin alustan mukaisiksi.

Lue seuraavaksi