Uutiset

Autot

Maxus e-Deliver 3 Cargo Van LWB 52,5 kWh – Syntynyt sähköiseksi

Sähköajoneuvojen suosion kasvaessa monesta automallista rakennetaan oma sähköversio, mikä tarkoittaa enemmän tai vähemmän kompromissien tekemistä. Maxus e-Deliver on jo alun perin suunniteltu sähköajoneuvoksi, mikä takaa energiatehokkuuden ja hyötykuorman maksimoinnin. Maxus e-Deliver 3 -pakettiauto tarjoaakin parhaimmillaan yli kuuden kuution tavaratilan sekä tehokkaan 52,5 kWh:n akkukapasiteetin yli 300 kilometrin toimintamatkalla.

Maxus e-Deliver 3:n ohjaamo on pakettiautoluokan perustasoa ja soveltuu mainiosti jokapäiväiseen työkäyttöön.

Maxus-tuotteiden takana on kiinalainen Saic Motor Corporation, joka valmistaa vuosittain noin seitsemän miljoonaa ajoneuvoa maailman markkinoille. Suomen maahantuonnista vastaa RSA Suomi ja myynti sekä jälkimarkkinointi hoidetaan Delta Auton ja Rotatorin verkostojen kautta.

Valinnanvaraa tarjolla

Maxus e-Deliver 3 on saatavana 4,8 tai kuvan 6,3 kuutiometrin tavaratilalla. Markkinoille on juuri saapumassa myös isoveli e-Deliver 9, jossa tilaa on parhaimmillaan jopa 11 kuutiometriä.

Maxus saapuu tavara-automarkkinoille kahden tuotteen voimin ja nyt esiteltävän e-Deliver 3:n seuraan liittyy lähiaikoina vielä luokkaa suurempi e-Deliver 9. Kumpikin malli on räätälöitävissä tarkoin ja tarjolla on kymmenen eri versiota tilavuuksien sekä akkukapasiteettien mukaan. e-Deliver 3 on hankittavissa 4,8 tai 6,3 kuutiometrin tavaratilalla ja akkukapasiteetin vaihtoehdot ovat 35 sekä 52,5 kilowattituntia. Maxuksen kokemus sähköajoneuvoissa konkretisoituu myös takuussa, joka akustossa on hulppea kahdeksan vuotta tai 160 000 kilometriä. Kantavuus vaihtelee malleittain 860 ja 1 000 kilon välillä, hevosvoimia löytyy 122 kappaletta ja vääntömomentti on 225 newtonmetriä.

Kattava vakiovarustelu

Monella merkillä auton valinnan jälkeen ruksaillaan pitkää ja arvokasta lisävarusteluetteloa, mutta Maxus on ratkaissut tilanteen sisältämällä lähes kaiken tarvittavan peruspakettiin. Varusteita on niin turvallisuuteen, mukavuuteen, käytettävyyteen kuin ulkonäköön ja kattaus on ainakin tavara-autolle hyvinkin riittävä. Vakiona saa esimerkiksi varkaudenestojärjestelmän, rengaspainemittarit, peruutuskameran, ilmastoinnin, vakionopeudensäätimen, kosketusnäytön sekä nopeudenrajoittimen.

Lisävarusteita on tarjolla lähinnä käytön helpottamiseen ja saatavana on esimerkiksi istuinsuojia, vetokoukku, kattoteline, työkalutaulu sekä vedenpitävä vanerilattia.

Latausta ja liikkeelle

Maxuksen lataus hoituu keulan logon alta ja ilman pikalaturia 52,5 kWh:n akku täyttyy noin kahdeksassa tunnissa.

Maxus e-Deliver 3 ladataan keulan Maxus-logon takana olevasta latausliittimestä. Isomman 52,5 kWh:n akun lataus täyteen kestää 7,2 kW:n laturilla noin kahdeksan tuntia, kun taas pienempi 35 kWh:n akku täyttyy noin kuudessa tunnissa. Pikalaturin avulla tehtävästä suoriutuu noin kolmessa vartissa, mikä on erityisesti jakelutehtävissä mukavan reipas tahti.

Ohjaamo on pakettiautoluokan perustasoa ja kiitosta ansaitsevat monitoimiohjauspyörä sekä näytön kameran terävyys. Puutteina korostuvat säilytystilojen niukkuus sekä hieman sekava lämmitysmekanismi.

Tien päällä Maxus muistuttaa sähköauton parhaista puolista. Kulku on hiljaista rengasmelun ollessa hyvin maltillista ja moottoritienopeudessakin keskustelu onnistuu ääntä korottamatta. Kiihtyvyys on sähköautoille tyypillistä ja liikennevaloissa voi halutessaan jättää muut kuin seisomaan. Ajotapa vaikuttaa luonnollisesti eniten kulutukseen, mutta maltillisella ajotavalla luvattuihin toimintamatkoihin pääsee ainakin kesäkeleillä. Valittavissa on taloudellinen eco-ajotila ja lisämatkaa tuo myös jarrutusenergian talteenotto.

Houkutteleva hinnoittelu

Maxuksen näyttö tarjoaa tiedot kulutuksesta ja akun tilasta selkeästi, mikä estää turhat ajon katkeamiset ja samalla opettaa oikeaoppiseen sähköauton ajotapaan.

Maxus e-Deliver 3:n hinnoittelu alkaa reilusta 36 000 eurosta ja koeajettu 6,3 kuution versio 52,5 kWh:n akulla irtoaa omaksi noin 45 000 eurolla. Hintaluokka vastaa muita edullisimpia sähköpakettiautomalleja, ja huomioon kannattaa ottaa ehdottomasti myös Maxuksen tuotannon laajuus, kokemus sähköajoneuvoista sekä kattava takuu. Maxuksen sähköpakettiautojen myynnin maassamme hoitaa paremmin maarakennusalalta tunnettu Rotator Oy, jonka vankka maine tuo vielä yhden varmistavan tekijän sähköauton hankintaan.

Lue myös: Rotator Oy aloittaa täyssähkökäyttöisten pakettiautojen myynnin

Lue seuraavaksi