Uutiset

Autot

MAN TGE 3.180 GLE V.I.P. – Retkeilyauto vaativaan makuun

MAN saapui keväällä pakettiauto- sekä kevytkuorma-automarkkinoille uudella TGE-mallilla ja tulokas on saanut hyvän vastaanoton myös maassamme. TGE-mallistossa ovat tarjolla kaikki vetotavat, kolme eri pituutta ja kolme eri korkeutta niin umpi- kuin alustaratkaisuina sekä paketti- että kuorma-autovaihtoehtoina. Monipuolisuuden kruunaa nopeasti markkinoille saatu Carsport Designin valmistama GLE V.I.P. -retkeilyauto, joka on mainio ratkaisu yhdistämään tavara- sekä henkilökuljetukset.

MAN:illa on Suomessa kattava myyntiverkosto ja raskaan ajoneuvopuolen vaativiin standardeihin vastaavia huoltopisteitä on lähes 20 kautta maan. Tälle pohjalle on myös TGE-malliston esittely hyvä rakentaa ja uusi tulokas on herättänyt ansaittua mielenkiintoa. Lanseeraus on lähtenyt kaupallisesti hyvin käyntiin ja suunnitelmallisuuden kautta jo nyt voidaan esitellä hyvin runsas kattaus erilaisia ajoneuvovaihtoehtoja. Tämän tehokkuuden kautta myös ensimmäinen retkeilyautoversio on jo tutustuttavissa, kun Carsport Designin rakentama tyylikäs MAN TGE 3.180 GLE V.I.P. -versio valmistui nopealla tahdilla.

Voima ja tilavuus mahdollistavat kattavan varustelun

GLE V.I.P -mallin perustana käytetään MAN TGE:n keskipitkää versiota, jossa kokonaispituus on komeat 7391 mm ja akseliväli 4490 mm. Moottorina on kaksilitrainen 177 hevosvoiman yksikkö ja vaihteistona kahdeksanportainen automaatti. CO2 -päästöt ovat 203 g/km ja yhdistetty kulutus on kokoluokkaan nähden maltillinen 7,8 l/100 km.

Mallin varustelu on erittäin kattava ja siihen kuuluvat esimerkiksi adaptiivinen vakionopeudensäädin, ilmastointi, aluvanteet, LED-ajovalot sekä useita turvallisuusominaisuuksia, kuten väsyneisyyden tunnistus, liikennemerkkien tunnistus ja kuolleen kulman varoitin. MAN TGE tarjoaakin kaikkiaan valtavan potentiaalin erikoisvarusteluun ja Carsportin asiantuntemus saa siitä parhaat puolet esiin.

Tyylikkyys ja toiminnallisuus yhdistetty

MAN TGE 3.180 GLE V.I.P. on kokonaisuus, joka ei jää maanteiden seinäruusuksi. Koeajoauton oranssi väri tyylikkäine teippauksineen takaa huomioarvon ja liikkuvana mainoksena toimiminen onnistuu TGE:ltä mainiosti. Ulkoisesti huomiota herättää myös takaosan kattosiipi, jonka alla työ- ja äärivalot ovat saaneet mukavan suojaisan paikan. Erikoistummat lämpöeristelasit takaavat puolestaan matkustusrauhan ja suojaavat samalla arvotavaroita ulkopuolisten ylimääräiseltä mielenkiinnolta.

Kaksipaikkainen ohjaamo on avara ja istuimet ovat erittäin tyylikkäästi verhoiltuja. Kaikki hallintalaitteet ovat totutun helppokäyttöisiä ja perusautoon eroa tuovat vain matkustamon valaistuksen hallintapaneeli sekä sähkökäyttöisen sivuoven käyttökytkin. Matkustamossa huomio kiinnittyy upeaan verhoiluun ja eleganttiin värimaailmaan. Matkustamon takarivissä on kolme istuinta ja etuosassa kaksi, joissa istutaan selkä menosuuntaan. Osanahkaverhoillut Carsport-erikoisistuimet MAN-logoilla ovat mukavuudeltaan ja säädettävyydeltään huippuluokkaa, joten matkustajien viihtyvyys on taattu pidemmilläkin matkoilla.

Tarkemmin matkustamoon tutustuttaessa huomio kiinnittyy viimeistelyn korkeaan tasoon, mikä kertoo Carsportin kokemuksesta ja ammattitaidosta. Tunnelmavalaistus on monipuolinen ja äänentoisto kelpaa vaativampaankin makuun. Retkeilyautoluokituksen vaatima CoolMatic-jääkaappi on sijoitettu taakse ylös ja mikroaaltouuni, jonka yläosa toimii pöytätasona, on edessä keskellä. Sänky vedetään esiin väliseinän syvennyksestä ja kahden tukijalan avulla se on riittävän jämerä kaikenkokoisille lepääjille. Luonnollisesti matkustamossa on myös pistokkeita, joiden avulla tila muuttuu vaikkapa liikkuvaksi toimistoksi.

Tavaratila riittää vaativiinkin harrastuksiin

Kokoluokan kautta koeajoautoon jää suuren matkustamon taakse vielä reilu, noin kuuden kuution tavaratila. Tavaratila on vaneroitu sekä hyvin valaistu, ja jämerät kiinnityslenkit sekä seinäkiskot varmistavat turvalliset kuljetukset. Väliseinän alaosa on myös varustettu pitkän tavaran luukulla, jonka kautta mukaan mahtuvat myös lähes viiden metrin pituiset materiaalit. Tavaratilan muotoilun ansiosta esimerkiksi motocross-pyörät mahtuvat hyvin kyytiin ja tilaa jää runsaasti myös muulle kalustolle.

Yrityskäyttöön soveltuva

MAN-retkeilyauto soveltuu erinomaisesti vaikkapa PK-yrityksen käyttöön, sillä sopivilla teippauksilla saa käyttöönsä hyvin monipuolisen ajoneuvon, joka samalla toimii yrityksen liikkuvana käyntikorttina. Koeajossa seitsemän metrin pituinen kolossi on kokoonsa nähden erittäin ketterä ja sulavaliikkeinen. Peruutuskameran laajakulman ansiosta myös pakittaminen on helppoa ja turvallista, sillä kuolleita kulmia ei pääse syntymään. Tien päällä 177 hevosvoimaa ja automaattivaihteisto tekevät matkanteosta rentouttavan helppoa. Kaupunkiolosuhteissa hyvä näkyvyys sekä turvallisuusominaisuudet auttavat ahtaissakin tilanteissa, ja moottoritiellä TGE on miellyttävän hiljainen. Etuvetoversio soveltuu retkeilyautoksi hyvin ja halukkaille on tietenkin myös saatavilla myös nelivetomalli.

Hinnaltaan uutuus ei tietenkään aivan kaikille sovellu, sillä alustan noin 60 000 euron päälle tulee muutostöiden jälkeen tällä varustelulla kokonaishinnaksi noin 89 000 euroa veroineen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sijoituksella saa käyttöönsä huippuluokan ajoneuvon miltei täydellisillä turvallisuus- sekä mukavuusvarusteilla. Vielä kun ottaa huomioon auton mainosarvon sekä MAN-verkoston tuomat huolto- ja jälkimarkkinointipalvelun kattavuuden, on MAN TGE -retkeilyauto hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto tämän luokan autojen ystävälle.

Lue seuraavaksi