Uutiset

Autot

Ladattavalla hybridillä säästöjä

Volvo plug in hybridi Göteborgissa

Volvo kertoo saavuttaneensa ladattavalla hybriditekniikalla jopa 81 prosentin säästön polttoaineenkulutuksessa. Göteborgissa ajettujen testien mukaan kokonaisenergiankulutus on saatu putoamaan noin 60 prosentilla. Tulokset ovat valmistajan mukaan ennakoitua paremmat.

”Mittaustuloksemme kertovat, että ladattavalla hybriditekniikalla varustettu bussi kuluttaa keskimäärin 11 litraa 100 kilometrillä. Tämä on 81 prosenttia vähemmän kuin vastaavan dieselbussin kulutus”, kertoo projektijohtaja Johan Hellsing Volvolta.

Verrattaessa todellista energiankulutusta, eli dieselmoottorin ja verkkovirrasta otetun energian yhteisvaikutusta, on testeissä saavutettu 61 prosentin säästö, mikä on sekin odotettua suurempi.

Volvon viime keväänä aloittamassa kenttäkokeessa on ajettu kolmella pysäkkikäynnin yhteydessä ladattavalla hybridibussilla. 5-6 minuutissa tapahtuvan pikalatauksen ansiosta reitillä voidaan ajaa pääosin sähkön turvin.

”Reitillä on muutamia haastavia ylämäkiä, joista huolimatta noin 85 prosenttia matkasta ajetaan sähköllä”, vakuuttaa Hellsing, jonka mukaan testiajoa jatketaan pitkälle ensi vuoteen saakka. Ladattavalla hybriditekniikalla varustetuilla busseilla on määrä aloittaa liikennöinti ensi vuoden aikana myös Tukholmassa. Ruotsin pääkaupungin ohella myös Hampuri ja Luxemburg ovat jo tilanneet kaupunkiliikenteeseensä soveltuvia autoja, joiden toimitukset ajoittuvat vuosille 2014 ja 2015. Volvo suunnittelee aloittavansa näiden autojen sarjavalmistuksen vuoden 2015 aikana.

Lue seuraavaksi