Uutiset

Autot

Kuukävelyt, Woodstock ja Ford Capri; Ford juhlii ikonisen urheiluauton 50-vuotispäivää

Kun Capri lanseerattiin vuonna 1969, sen julistettiin olevan “auto, jonka olet aina itsellesi luvannut”. Yli 1,8 miljoonaa ihmistä lunasti tämän lupauksen. Kysynnän seurauksena Fordin Kölnin tehtaalla valmistettiin Capria 17 vuoden ja kolmen sukupolven ajan vuoteen 1986 asti. Lukemattomat kuljettajat omistavat, ajavat ja nauttivat edelleen yhdestä Euroopan tunnistettavimmista urheiluautoista.

Uusi, mallin 50-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tehty video vie harvinaisen RS2600 Caprin nostalgiselle matkalle; syntymäseudultaan lähettyvillä olevan Eifel-vuoriston metsiin, missä autolle tehtiin mittavat testit ennen lanseeraamista. Tämän jälkeen matka jatkui moottoriradoille Belgian Spahan ja Alankomaiden Zandvoortiin. missä Capri juhli kuuluisia voittojaan.

“Capri oli auto, joka salli kadunmiesten elää jokapäiväistä unelmaansa,” sanoo Steve Sutcliffe, toimittaja, joka vei klassisen Fordin muistojen matkalle. “Se sai sinut tuntemaan olosi mukavaksi ratin takana ja tekee sen vielä nykyäänkin. Pohjimmiltaan kyseessä oli puhdas nautinto siitä, että sai ajaa jotain vähän erilaista”.

Videolla oleva Capri on Fordin omasta klassikkokokoelmasta ja siinä on V6-moottori. Autolla ajettiin yli 700 kilometriä kuuden päivän filmauksen aikana, mukaan lukien muutama kierros Zantvoortin radalla. 47-vuotias auto jätti pysyvän vaikutuksen. “Olen rakastumassa tähän autoon, täysin rakastumassa siihen,” sanoo Sutcliffe ja ehdottaa, että Capri voisi edelleen olla auto, joka sinun pitäisi luvata itsellesi.

LUE MYÖS: Ford esittelee Mustangin 55-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Mustang55 5.0 V8 –erikoismallin ja uudistetun Mustang 2.3 EcoBoostin

Lue seuraavaksi