Uutiset

Autot

Kotimainen Ficon panostaa tuotekehitykseen

Joensuulainen Ficon Oy on jo 15 vuoden ajan palvellut erityisesti maamme kiinteistönhuollon sekä tienhoidon ammattilaisia tuottamalla kestäviä ja tehokkaita hyötyajoneuvojen lisälaitteita. FC-tuotemerkillä valmistetut aurat, hiekoittimet, painepesurit, terät, lavat ja muut varusteet on suunniteltu maamme vaativat olosuhteet huomioiden, ja Ficonin innovatiivisuudesta kertoo jatkuva voimakas tuotekehittely sekä kasvava alan patenttien määrä.

Ficon Oy on mainio esimerkki yrityksestä, joka pyrkii jatkuvasti kehittämään sekä tuotteitaan että toimintamenetelmiään. Tämän ansiosta yrityksen tuotevalikoima on monipuolinen ja se kattaa alan yrittäjien ympärivuotiset vaatimukset. Myös Ficonin tuotantoa sekä läpimenoaikoja on kehitetty jatkuvasti, ja esimerkiksi oma sähkö-, metalli- ja elektroniikka-alan vankka osaaminen tuo niin tehokkuutta kuin kustannussäästöjä kaikille osapuolille. Ficon-tuotteiden laadukkuus on huomattu myös maamme ulkopuolella ja yrityksen vientitoiminta on selvässä kasvussa erityisesti Ruotsin ja Baltian maiden suunnalle.

Monipuolisuus vahvuutena

Hiekoitin, kippilava, alusterä, nivelaura ja työvalot muuntavat avolavan monitoimiseksi tehopakkaukseksi. Vahvistetut jouset takaavat kantavuuden ja parantavat ajettavuutta vaikka täydellä hiekkalastilla.

Ficonilla on selvitty kuluneesta koronakaudesta mainiosti ja useiden tukijalkojen taktiikalla kaupankäynti sujunut myös suhdanneherkkinä aikoina.
”Onneksi vuodenajat ja kelit vaikuttavat alaamme edelleen enemmän kuin korona, mikä on näkynyt tuotteiden tasaisen hyvänä kysyntänä. Aura- sekä hiekoituspuoli ovat tehneet kauppansa omana vahvana segmenttinään, ja erityisen ilahduttavaa on ollut pesurien suuri menekki ja varsinkin kehittyneiden mallien tehokkuus on miellyttänyt asiakaskuntaamme. Onnistumisesta huolimatta emme ole tyytyneet nykyiseen tilanteeseen ja olemme panostaneet tuotekehitykseen runsaasti voimavaroja. Tämän ansiosta uutuustuotteidemme määrä on tällä hetkellä korkea ja lisää on luvassa vielä lähiaikoina”, kertoo Ficonin myyntipäällikkö Kasimir Sandman.

Uusien tuotteiden esiinmarssi

FC-kuumapesuri polttomoottorilla on todellinen tehopakkaus vaikka rikkaruohojen torjuntaan. Laitteelle löytyy ympärivuotista käyttöä ja pieni hintaero kylmävesilaitteisiin tekee investoinnista houkuttelevan.

Viimeisen vuoden aikana Ficon on tuonut markkinoille runsaasti uutuustuotteita ja ensi-iltoja on tulossa tasaiseen tahtiin myös jatkossa.
”Pesuripuolella esittelemme vielä kevään aikana todella tehokkaan 500 baarin kuumavesipesurin, joka soveltuu loistavasti esimerkiksi kattojen pesuun ja vaativiin pesutöihin. Lisäksi valikoimista löytyvät suositut kompaktit kuumavesipesurit, jotka soveltuvat kiinteistönhoito- sekä kunnallisiin töihin, ja joilla rikkaruohojen torjunta onnistuu tehokkaasti sekä ympäristöystävällisesti. Hiekoittimiin olemme kehittäneet
uuden ohjausyksikön, jonka kosketusnäytön avulla säädettävyys on helppoa ja raportointi tarkkaa. Antureita hyväkseen käyttävä teknologia
tunnistaa ajonopeuden ja pysäyttää toiminnan automaattisesti esimerkiksi
liikennevaloihin pysähdyttäessä. Hiekoittimissa voidaan myös tarvittaessa käyttää suolaliuosnestettä, mikä lisää käyttöastetta entisestään.”

Ficonin myyntipäällikkö Kasimir Sandman esittelee mielellään FC-työlaitteistoa ja koeajomahdollisuus järjestyy nopeallakin aikataululla.

”Auravalikoimassa uusimmat tuotteemme ovat Zoom-aura sekä heittävä aura, joiden suosio on ollut hyvä ja asiakaspalaute näin runsaslumisena talvena positiivista. Merkittävä kehitysaskel on ollut myös nivelaurojen jousitettujen terien käyttäminen, mikä parantaa ajomukavuutta sekä työn tarkkuutta, ja samalla melun määrä vähenee selkeästi. Lisäksi auraustoiminnassa alusterien käyttö on lisääntynyt, sillä niiden avulla kevyempikin ajoneuvo pystyy karhentamaan tienpinnan vaikeimmissakin olosuhteissa, mikä näkyy kustannussäästöinä urakoitsijan kukkarossa. Kattavan uutuusvalikoimamme täydentävät avolavojen sisäkippilavat sekä harjalaitteet, joiden avulla arvokkaiden ajoneuvojen käyttö tehostuu entisestään”, korostaa Sandman.

Turvallisuus etusijalla

Ficon työllistää Joensuussa 12 alan ammattilaista ja monipuolinen oma osaaminen takaa laadukkaat tuotteet, kustannustehokkuuden sekä nopeat läpimenoajat.

Ficon on tuotekehityksessään panostanut voimakkaasti myös turvallisuustekijöihin ja henkilö-, ympäristö- sekä omaisuusvahinkojen mahdollisuus on minimoitu.
”Esimerkiksi auroissa käytetään patentoitua laukaisulaitteistoa, joka estää kalliiden vaurioiden syntymisen vauhdikkaissakin työtehtävissä. Myös työergonomia on huomioitu niin asennuksissa kuin käytön aikana, mikä on urakointiluokan tehtävissä hyvin oleellista. Lisäksi voimme varustaa asiakkaan auton saman yhden käynnin aikana myös huippuluokan lisä- ja työvaloilla, mikä parantaa tehokkuutta ja turvallisuutta entisestään. ” ”Ficon-työlaitteisiin on mahdollista tutustua autoliikkeiden esittelyajoneuvojen kautta tai luonnollisesti voi ottaa myös yhteyttä suoraan meihin Joensuussa ja sopia esittelytapahtumasta. Valikoimamme monipuolisuus soveltuukin entistä useamman autoilijan tai urakoitsijan työtehtäviin, ja luonnollisesti laitteemme ovat asennettavissa kaikkiin alan ajoneuvomerkkeihin”, päättää Sandman.

Video: FC V2300E nivelaura vauhdissa

Lue myös: Kotimainen Ficon vie pickup-aurat uudelle tasolle

Lue seuraavaksi