Uutiset

Autot

Kempower toimittaa sähköbussien pikalatausteknologiaa Ruotsiin

Kempower on sopinut sähköbussien pikalatausratkaisujen toimittamisesta Keolis Sweden AB:lle Göteborgiin, Ruotsiin. Toimitus sisältää noin 70 pikalaturia, käsittäen sekä Kempower S-, että Kempower C-sarjan pikalatausteknologiaa.

Ruotsalainen joukkoliikenteen palveluntarjoaja Västtrafik jatkaa investointejaan sähköbusseihin tavoitteenaan rakentaa houkuttelevia kaupunkeja ja sähköistää koko Göteborgin kaupungin liikenne vuoteen 2030 mennessä. Wennström Sweden rakentaa Kempowerin pikalatausratkaisuilla varustetut linja-autovarikot vuoden 2022 aikana ja yhteensä 60 uutta sähköbussia aloittaa liikennöinnin vuoden loppuun mennessä. Västtrafikin linja-autovarikkoa operoi Keolis Sweden, joka on osa yhtä maailman suurimmista joukkoliikenteen toimijoista, ja joka liikennöi Göteborgin keskustan julkista liikennettä.

”Wennströmin ja Kempowerin yhteistyön kautta meillä on luotettava pohjoismainen toimittaja, joka on pikalataukseen liittyvän teknologian ja ohjelmistojen edelläkävijä. Kuormantasausjärjestelmä oli ratkaiseva tekijä latauslaitteiston valinnassa, sillä se mahdollistaa latauksen sujuvan optimoinnin suhteessa käytettävissä olevaan tehoon,” sanoo Joacim Törnqvist, sähköajoneuvoasiantuntija Keolisilta.

”Olemme iloisia saadessamme olla mukana sähköistämässä Ruotsin joukkoliikennettä tämän pohjoismaisen yhteistyön kautta. Ruotsissa linja-autoliikenne sähköistyy nopeasti ja Göteborg on lyhyessä ajassa jo viides kaupunki Ruotsissa, minne toimitamme bussien pikalatausteknologiaa,” kertoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Lue myös: Marakon aloittaa Kempowerin latauslaitteiden jälleenmyyjänä

Lue seuraavaksi