Uutiset

Autot

Jeepiltä taas uusi nelivetoinen ladattava hybridi – nyt vuorossa legendaarinen Wrangler

Jeep on esitellyt jälleen uuden nelivetoisen ladattavan hybridin aiemmin esiteltyjen Renegade ja Compass 4xe:n seuraksi. Uusi Wrangler 4xe on kaikkien aikojen suorituskykyisin, teknisesti edistynein ja ympäristöystävällisin Wrangler. Jeep Wrangler 4xe -mallit tulevat myyntiin Suomessa keväällä 2021. Wrangler 4xe -ladattavan hybridin toimintamatka sähköllä on noin 40 kilometriä. Jeep tulee tarjoamaan sähköisiä vaihtoehtoja lähivuosina kaikkiin malleihinsa, kun se pyrkii johtavaksi merkiksi ympäristöystävällisessä premium-tekniikassa.

”Jeep 4xe -automme ovat tehokkaimpia, vastuullisimpia ja suorituskykyisimpiä, mitä tuotemerkki on koskaan luonut”, sanoo Christian Meunier, Jeep Brand – FCA:n globaali johtaja. ”Olemme sitoutuneet tekemään Jeepistä vihreän maastoautomerkin. Jeepin sähköistys antaa työmatkalaisille mahdollisuuden ajaa pelkästään sähköllä, mikä tarjoaa tehokkaan ja miellyttävän matkustamisen tiellä ja maastossa lähes täydellisessä hiljaisuudessa.”

Wrangler 4xe – modernia hybriditeknologiaa

Jeep Wrangler 4xe:ssä on kaksi sähkömoottoria ja 17 kilowattitunnin akku, polttoainetehokas turboahdettu nelisylinterinen 2.0-litrainen bensiinimoottori ja kahdeksanvaihteinen TorqueFlite-automaattivaihteisto. Tämä kokoonpano maksimoi hybridikäyttöisten komponenttien tehokkuuden. Wrangler 4xe:n yhteisteho on 275 kilowattia (375 hv) ja vääntömomentti 637 newtonmetriä. Wrangler 4xe:n 400 voltin ja 17 kilowattitunnin litiumioniakku käyttää nikkeli-mangaanikoboltti-grafiittikemiaa (NMC). Akusto ja ohjaimet on asennettu takapenkin alle, jossa ne pysyvät suojassa. Alumiinikotelossa oleva akkupaketti on varustettu erillisellä lämmitys- ja jäähdytyspiirillä. Tämä varmistaa akun optimaalisen lämpötilan ja samalla parhaan suorituskyvyn. Järjestelmä käyttää tarvittaessa jäähdytysnesteen lämpötilan alentamiseen ilmastointilaitetta.

Off-road-legenda

Jeep Wrangler on tunnettu legendaarisista maastoajo-ominaisuuksistaan. Uuden Wrangler 4xe:n saumaton sähkövoiman integrointi 4×4-nelivetovoimansiirtoon nostaakin Wranglerin suorituskyvyn uudelle tasolle maastossa.

Maastoajoa harrastajat huomaavat, että Wrangler 4xe:n sähkömoottorin vääntömomentin välitön saatavuus takaa tarkemman ja hallitun ajokokemuksen kiipeilyä ja ryömimistä varten – renkaat liikkuvat pienemmilläkin kierrosluvuilla, voimansiirron iskujen kuormitus on minimoitu ja ohjaus sekä nopeus maksimoitu. Lisäksi sähköajotilassa Wrangler 4xe kulkee kevyesti ja hiljaa, sekä säästää polttoainetta.

Uutta Jeep Wrangler 4xe -mallia on saatavana kolmena eri versiona: 4xe, Sahara 4xe ja Rubicon 4xe. Kuten kaikilla Jeep Wranglereilla, Wrangler 4xe -malleilla on Trail Rated -merkki, joka tarkoittaa erityisiä 4×4-varusteita ja ominaisuuksia:

  • Alleajosuojalevyt
  • Koukut edessä ja takana
  • Maavara jopa 26 cm
  • 17 tuuman vanteet ja 33 tuuman maastorenkaat vakiona Rubicon 4xe -mallissa
  • 20 tuuman renkaat vakiona Wrangler 4xe:ssä ja Sahara 4xe:ssä
  • Kahluusyvyys vedessä jopa 76 cm

Uusien Wrangler 4xe -mallien hinnat julkaistaan loppuvuoden aikana ja auto esitellään Suomessa keväällä 2021.Lue seuraavaksi