Uutiset

Autot

Iveco Bus nappasi ”Sustainable Bus of the Year” -tittelin

Sustainable Bus of the Year 2019 -palkinnon voittaneen Crealis In-Motion-Charging -mallin jälkeen Iveco Bus jatkaa voittokulkuaan kaukoliikenteen kategoriassa Crossway Natural Power -linja-autollaan, joka on Sustainable Bus of the Year 2020 -palkinnon voittaja. Julkisen liikenteen asiantuntijat ovat jo huomanneet tämän viime vuoden Autocar Expo -tapahtumassa Ranskassa julkistetun ajoneuvon edut.

Kestävyydestä tulee kuljetusalalla jatkuvasti tärkeämpää, ja alan johtavana brändinä Iveco Bus on nyt täydentänyt maakaasukäyttöisen ajoneuvojen valikoimansa.

Crossway Natural Power -mallissa on uusimman sukupolven Iveco Cursor 9 NP -moottori, ja sen älykkäässä suunnittelussa CNG-säiliöt on integroitu kattoon. Tämä ainutlaatuinen patentoitu ratkaisu optimoi ajoneuvon painopisteen tehden ajoneuvosta vakaakulkuisemman sekä myös mukavamman niin kuljettajalle kuin matkustajillekin. Muotoilunsa johdosta sen kokonaiskorkeus on markkinoiden matalin, joten erityisrajoitukset eivät estä ajoneuvon käyttöä.

Sen esteettömyys, matkustajakapasiteetti ja matkatavaratilat ovat samat kuin vastaavassa dieselversiossa. Neljän 315-litraisen säiliön muodostama 1 260 litran kokonaiskapasiteetti mahdollistaa jopa 600 kilometrin toimintasäteen ja yhteensopivuuden sekä nopean että hitaan täyttämisen kanssa. Cursor 9 NP -moottori tuottaa 265 kilowatin tehon (360 hv), eli saman kuin vastaava dieselmoottori. Tilavissa sisätiloissa on kahden metrin vähimmäiskorkeus sekä matkatavarahyllyt.

12- ja 13-metrisinä malleina sekä Line- ja Pop-versioina saatavana oleva Crossway NP on uusi vaihtoehto kaupungeille ja alueille, jotka haluavat tarjota uusiin energiamuotoihin siirtymiseen täydellisesti sopivia kuljetusratkaisuja. Se on 100-prosenttisesti yhteensopiva biokaasun kanssa, mikä mahdollistaa erinomaisen hiilitasapainon ja 95 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt.

Stéphane Espinasse

Sustainable Bus -palkinnon raati koostui seitsemän eurooppalaisen lehden edustajista: Autobus (Italia), Mobilités Magazine (Ranska), Busfahrt (Saksa), OV-Magazine (Alankomaat), InfoBus (Puola), Infotrucker (Romania) ja Carril Bus (Espanja). Raati ottaa monitahoisesti huomioon kestävyyden periaatteet ja erityisesti kyvyn luoda yleisölle positiivinen kuva ajoneuvosta. Arvioinnissa otetaan huomioon monia seikkoja, kuten turvallisuus, mukavuus, melutasot, osien kierrätettävyys ja valmistajan sitoutuminen kestäviin toimintatapoihin. Sustainable Bus -palkinnon raati korostaa myös linjaliikenteessä käytettävissä olevien vaihtoehtoisten ratkaisujen laajaa valikoimaa.

”Sustainable Bus of the Year 2020 -palkinnon myötä vahvistamme edelleen asemaamme segmentin markkinajohtajana, jonka well-to-wheel-ratkaisu on kehittynyt, kestävää kehitystä tukeva ja ympäristötietoinen. Myöntämällä palkinnon Crossway Natural Power -mallille raadin jäsenet antoivat tunnustuksensa sen ominaisuuksille ja vahvistivat saman valinnan, jonka monet kuljetusoperaattorit ovat tehneet ajoneuvon julkaisusta saakka”, kommentoi Iveco Busin brändijohtaja Stéphane Espinasse Brysselissä järjestetyn Busworld-tapahtuman palkintoseremoniassa.

Iveco Bus on osa CNH Industrial N.V. -konsernia, joka on maailman johtava pääomahyödykkeiden valmistaja ja noteerattu New
Yorkin pörssissä ja Milanon Borsa Italianassa. Iveco Bus on tärkeä toimija julkisen liikenteen sektorilla sekä yksi Euroopan joh-
tavista linja-autojen valmistajista. Se suunnittelee, valmistaa sekä markkinoi laajaa valikoimaa ajoneuvoja, jotka täyttävät kaikki
julkisten ja yksityisten käyttäjien tarpeet:

  – koulukuljetus, linjaliikenne ja turismi (Crossway, Evadys ja Magelys)

  – vakiomalliset ja nivelletyt kaupunkilinja-autot, mukaan lukien BRT-järjestelmää tukevat versiot, jotka ovat edelläkävijöitä
    CNG- ja hybridibussien kaltaisten puhtaiden teknologiamuotojen hyödyntämisessä (Urbanway ja Crealis)

 – minibussit kaikkiin matkustajakuljetustehtäviin (Daily)

 – erilaisia runkomalleja korirakentajille.

 

Lue myös: Iveco Bus hätkäytti Ellisup-konseptilla

 

 

Lue seuraavaksi