Uutiset

Autot

Isuzu D-Max -roadshow pysähtyi Hyvinkäällä

Isuzu Motor Finland järjesti kevään aikana maanlaajuisen esittelykiertueen, jossa päätähtenä nähtiin uudistunut Isuzu D-Max -avolava. Toukokuun lopulla kiertue poikkesi Hyvinkäällä Subarua, Suzukia ja nyt myös Isuzua edustavan Auto Sorsa Oy:n pihamaalla. Siitä muutaman päivän kuluttua koeajokiertue päättyi Vantaan Petikkoon. Tuolloin Rovaniemeltä alkaneella roadshow:lla oli takanaan muutama kymmenen pysähdyspaikkaa.

Hyvinkäällä tavattu Isuzu Motor Finlandin tuote- ja markkinointipäällikkö Tomi Rintakallio oli itse paljon mukana kiertueella. Hän pitää kierrosta onnistuneena. Tarjouksia tehtiin paljon ja kaupan kättelyitäkin mahtui matkan varrelle miehen mukaan kiitettävän runsaasti. Eniten kiinnostusta ja konkreettisia kauppoja syntyi metsä- ja koneurakointia tekevien taholta.

Erityisesti D-Maxin Black Edition -versio kiinnosti tätä käyttäjäkuntaa. Black Editionissa on kyse ”perustyökalusta”, jossa ei ole aktiivisia turvavarusteita, kuten kaistavahteja tai muita elektronisia avustajia. Seuraavaksi suurin asiakasryhmä on maanviljelijät. Kolmas selkeästi erottuva ryhmä on harrastajat, kuten metsästäjät, hevosharrastajat jne. Isuzu D-Max -avolavan vetomassa on 3 500 kilogrammaa ja kantavuuskin yli tonnin.

Isuzu D-Max -roadshow pysähtyi Hyvinkäällä Auto Sorsalla. Korjaamoyrittäjä ja nyttemmin myös autokauppias Markku Sorsa vierellään tyttärensä Jenni Sorsa. Jenni hoitaa liikkeen automyyntiä.

Kolme korimallia, kolme varustetasoa

Uutta Isuzu D-Maxia on saatavana kolmena eri korimallina. Yleisin teillämme nähtävä versio tulee olemaan varmasti Space Cab. Tässä 2-paikkaisessa mallissa on isojen etuovien lisäksi kaappariovet istuimien takana olevaan säilytystilaan. Penkkejä siellä ei ole. Tila on erinomainen ja lukittu säilytyspaikka työkaluille ja muulle arvotavaralle. Takatilan lastaaminen on kaappariovien ansiosta todella helppoa. Double Cab on 5-paikkainen, jonka myyntiä ankara autoverotuksemme kuitenkin rajoittaa aika lailla. Kolmas vaihtoehto on alkuaikojen pick-upien kaltainen, lyhyellä ohjaamolla ja pitkällä lavalla oleva avolava. Malli on olemassa, mutta sitä ei ole vielä esitelty. Kiinnostusta siihen on kuitenkin ollut jo sen verran, että muutamia on jo myytykin.

D-Maxin moottori on aina 4-sylinterinen ja 1,9-litrainen turbodiesel, josta tehoa saadaan 120 kilowattia (163 hv) ja vääntöä 360 newtonmetriä. Vaihteistona on joko manuaali tai automaatti, joissa molemmissa on kuusi vaihdetta. Tomi Rintakallion mukaan LX-varustelutason automaattiversio on tämän hetken myydyin malli. Muutoinkin D-Maxin automaattivaihteisten myynti on jo suurempaa kuin manuaalisten.

Auto Sorsa keskittää Riihimäelle

Hyvinkäällä D-Max-kiertue pysähtyi Auto Sorsa Oy:n pihalla. Yrityksellä on 60 vuoden kokemus autokorjaamoalalta, myös merkkihuoltopuolelta. Vuonna 2018 yritys lähti mukaan autokauppaan. Myyntiohjelmassa ovat Suzukin ja Subarun uudet autot sekä nyt myös Isuzut.
”Jatkossa tulemme keskittämään myyntitoiminnan Riihimäen toimipisteeseemme. Riihimäellä kun ei ole enää kymmeneen vuoteen ollut uusien autojen myyntiä. Nyt on”, sanoo Auto Sorsan yrittäjä Markku Sorsa, joka jatkaa isänsä Silvo Sorsan elämäntyötä. Kolmaskin sukupolvi on jo mukana toiminnassa. Markun tytär Jenni toimii liikkeessä automyyjänä.

Hausjärveläinen Seppo Nyman kävi testaamassa uuden D-Maxin.

Hiljainen menijä

Hausjärveläinen Seppo Nyman kävi koeajamassa Hyvinkäällä uuden D-Maxin. Mies kiitteli auton hiljaisuutta ja isoa, suomenkielistä navigaattoria. Vertailupohjana hänellä on aikaisempaa malliversiota oleva D-Max. Myös takatilan kaappariovet saivat kiitosta. Nyman tekee haasteellisten puiden kaatoja pääkaupunkiseudulla ja Hämeenlinnan ympäristössä. Työssä hän käyttää henkilönostinta, jota hän vetää D-Maxin perässä. Nelivetoisen veturin myötä yhdistelmän saa ajettua vaikeisiinkin paikkoihin. Lavalla kulkevat samalla tarvittavat, monet käsityökalut. Nyman on myös tyytyväinen Auto Sorsan lähellä sijaitsevaan huoltopisteeseen. Se helpottaa pienyrittäjän arkea.


Äkkiseltään ei huomaa takaovien olemassaoloa. Siellä ne kuitenkin ovat. Takamaiset kaappariovet helpottavat takatilan lastaamista oleellisesti. Kyseessä on yleisin Space Cab -korimalli.
Isuzu D-Max:n vetomassa on 3 500 kilogrammaa ja kantavuuskin yli tonnin.
Isuzu Motor Finlandin Tomi Rintakallio kiersi paljon roadshow:n mukana.


Lue seuraavaksi