Uutiset

Autot

Fiat Ducatoon 9-vaihteinen automaattivaihteisto

Fiat Ducato on päivitetty MY20-mallivuosivaihdoksen yhteydessä uudella 9-vaihteisella automaattivaihteistolla ja Euro 6D-päästönormit täyttävillä uusilla, vääntävämmillä moottoreilla.

Viiden viimeisen vuoden Euroopan markkinajohtaja, Fiat Ducato, on yksi markkinoiden monipuolisimmista ajoneuvoista. Ducatolla on luokkansa johtava hyötykuorma ja tilavuussuhde sekä laaja valikoima eri akseliväli-, pituus- ja korkeusvaihtoehtoja. Ducato on myös markkinoiden johtava ajoneuvo matkailuautojen perustana Euroopassa, sillä noin kolme neljästä myydystä matkailuautosta perustuu Fiat Ducatoon.

Uusi 9-vaihteinen automaattivaihteisto

Uusi Ducaton 9-vaihteinen automaattivaihteisto on luokkansa kevyin automaattivaihteisto ja tarjoaa jopa 450 Nm:n vääntömomentin 2,3 litraisen 180 hv MultiJet-moottorin yhteydessä.

Kuljettajat voivat valita kolmesta eri ajotilasta: Normal, Eco ja Power. Eco-tila tarjoaa tasaisemman kaasupolkimen vasteen ja taloudellisuutta korostavan vaihteen vaihtamisen. Power-tilaan siirtyminen tarjoaa vastaavasti dynaamisemman kaasupolkimen vasteen ja vaihteiden vaihdon suorituskyvyn takaamiseksi myös vaikeissa olosuhteissa. Normal-tila hyödyntää sekä Eco- että Power -tilojen ominaisuuksia monipuolisesti eri ajotilanteisiin.

Lisäksi uudessa vaihteistossa on kaksi eri toimintatilaa: Drive ja Autostick. Drive-tilassa vaihteiston ohjausmoduuli valitsee ja vaihtaa aina parhaan vaihteen ajo-olosuhteiden mukaan, johon vaikuttavat auton nopeus, kuorma sekä tien kaltevuus. Autostick-tilassa kuljettaja pystyy vaikuttamaan itse vaihteiden vaihtamiseen esimerkiksi tilapäisen suorituskyvyn parantamiseksi.

Moottorit: suorituskyky, tehokkuus ja EcoPack

Ducato on saanut myös uudet Euro 6D-päästönormit täyttävät ja vääntävämmät moottorit. Uusi 2,3 litran MultiJet-moottori on varustettu muuttuvageometrisellä kompressorilla sekä uudella turboahtimella, joka sopeuttaa nestedynamiikkansa moottorin nopeuteen ja ajotyyliin taaten aina optimoidun suorituskyvyn ja väännön kuhunkin ajo-olosuhteeseen.

Ducaton uudistunut 2,3 litrainen MultiJet-moottorivalikoima sisältää:

  • 120 hv / 320 Nm (+10 % vs. edellisen mallivuoden moottori)
  • 140 hv / 350 Nm (+ 9 % vs. edellisen mallivuoden moottori)
  • 160 hv / 400 Nm
  • 180 hv / 450 Nm (+12 % vs. edellisen mallivuoden moottori) / luokkansa paras vääntömomentti

Ducaton uudet moottorit on varustettu vakiona myös Start & Stop -järjestelmällä, älykkäällä laturilla ja elektronisesti ohjatulla polttoainepumpulla.

Uudistuneen Ducato-malliston hinnat alkavat Suomessa 30 990 eurosta (2.3 MultiJet 120 hv L1H1) ja 9-vaihteisella automaattivaihteistolla varustetun malliston hinnat 37 990 eurosta (2.3 MultiJet 140 hv L2H1)

Lue myös: Uusi Fiat Talento – monipuolisuutta ja suorituskykyä

Lue seuraavaksi