Uutiset

Autot

Euro NCAP: Subaru Forester e-Boxer luokkansa turvallisin

Subaru_Forester_2019

Autojen turvallisuutta mittaava Euro NCAP on julkistanut ”Best of Class of 2019” -voittajat eri kokoluokissa. Luokassaan kaikkien aikojen korkeimmat pisteet lapsimatkustajien suojasta saanut Subaru Forester e-Boxer valittiin luokkansa turvallisimmaksi autoksi.

Subarun tavoite rakentaa maailman turvallisimpia autoja on selvästi saavutettavissa. Viidennen sukupolven uusi Subaru Forester e-Boxer valittiin Euro NCAP:n toimesta luokkansa turvallisimmaksi autoksi. Samaan ylsi toissa vuonna Subaru XV/Impreza.

Viidennen sukupolven Subaru Forester ei ole ainoastaan pärjännyt Euroopassa toteutetuissa kolaritesteissä. Malli saavutti Japanin NCAP -kolaritestissä kaikkien aikojen korkeimman arvosanan (96,5 pistettä) ja voitti arvostetun Grand Prix-palkinnon. Vastaava palkinto myönnettiin toissa vuonna myös Subaru Impreza/XV -mallille.

Myös Yhdysvalloissa toteutetuissa törmäystesteissä uusi Forester saavutti korkeimman Top Safety Pick -arvosanan.

Subarun tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä yksikään ihminen ei menehdy tai loukkaannu vakavasti Subarussa. Tavoite ei koske ainoastaan kuljettajia ja matkustajia vaan myös suojaamattomia tienkäyttäjiä, kuten jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

Subaru on yhä ainoa autonvalmistaja maailmassa, jonka jokainen malli on saavuttanut ympäri maailmaa jokaisessa merkittävässä turvallisuustestissä täydet viisi tähteä.

Lue seuraavaksi