Uutiset

Autot

Hedin Mobility Group ostaa Laakkosen autoliiketoiminnot

Hedin Mobility Group laajentaa toimintaansa Suomeen ostamalla Laakkosen autoliiketoiminnot ja kasvattaa samalla markkina-alueensa kattamaan kaikki Pohjoismaat.

Hedin Mobility Group AB ja Kauppahuone Laakkonen Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jossa kaikki Veljekset Laakkonen Oy:n ja Bavaria Laakkonen Oy:n osakkeet siirtyvät Suomeen perustetulle Hedin Mobility Group AB:n tytäryhtiölle Hedin Automotive Oy:lle. Yrityskauppa pitää sisällään kaikki Laakkosen autoliiketoiminnot: uusien ja vaihtoautojen myynnin, huolto- ja varaosapalvelut, vauriokorjaamot sekä autokaupan tukitoiminnot. Kaikki Laakkosen työntekijät jatkavat uuden omistajan palveluksessa nykyisissä tehtävissään.

Laakkonen on yksi Suomen suurimmista autojen vähittäismyyntiketjuista. Autokonsernin liikevaihto oli vuonna 2021 615 milj. euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee 855 henkilöä. Laakkosella on 21 toimipistettä 15 eri kaupungissa. Laakkonen myy vuosittain noin 25.000 autoa, joista 10.000 on uusia ja 15.000 käytettyjä. Tällä hetkellä Laakkonen edustaa kahdeksaa automerkkiä: BMW, Ford, Mazda, Mini, Nissan, Opel, Škoda ja Subaru. Yrityskaupan seurauksena Hedin Mobility Group tulee Suomen markkinoille ensimmäistä kertaa ja lisää Skodan ja Mazdan merkkivalikoimaansa.

Laakkosen autoliiketoiminnot on jaettu kahteen eri yhtiöön. Veljekset Laakkonen Oy on yksi Suomen suurimmista Škoda- ja Ford-jälleenmyyjistä, minkä lisäksi se myy Nissania, Opelia, Mazdaa ja Subarua. Bavaria Laakkonen Oy on Suomen suurin BMW-jälleenmyyjä sekä Suomen ainoa Mini-jälleenmyyjä.

“Meillä on kunnia tulla Suomen automarkkinoille Laakkosen kautta. Laakkonen on johtava autoalan yritys, joka monipuolistaa liiketoimintakokonaisuuttamme ja vahvistaa markkina-asemaamme. Luomme yhdessä toiminnalle entistä vankemman, brändilähtöisemmän ja tehokkaamman perustan, jolle voimme rakentaa tulevaisuuden autokauppaa Suomessa, sanoo Anders Hedin, Hedin Mobility Groupin omistaja ja toimitusjohtaja.

“Tämä yrityskauppa on erinomainen ratkaisu, joka hyödyttää kaikkia sidosryhmiä. Pidämme tärkeänä sitä, että vuosikymmenien ajan rakentamamme perheyhtiö jatkaa matkaansa toisen vahvan perheyhtiön kanssa. Laakkosen perheen puolesta haluamme kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme vuosien mittaisesta menestyksekkäästä yhteistyöstä. Ennen kaikkea haluamme sydämellisesti kiittää kaikkia entisiä ja nykyisiä työntekijöitämme yhteisestä yli 60 vuoden mittaisesta matkasta”, sanoo Reetta Laakkonen, Kauppahuone Laakkosen hallituksen puheenjohtaja.

Osapuolten tavoitteena on saada yrityskauppa päätökseen toukokuun 2022 loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi