Uutiset

Autot

Erikoisajoneuvot rakentaa Suomen Auto-kalvo Oy

Nurmijärveläinen SewCon Kuikka Oy on viemäreiden sekä vesijohtojen kuntotarkastusten ja saneerausten erikoisosaaja, joka käyttää tutkimuksissaan nykyaikaisinta teknologiaa. Huippuluokan digitaalinen kameralaitteisto vaatii myös kuljetuskalustoltaan runsaasti ja SewCon luottaakin erikoisajoneuvojen varustelussa nurmijärveläisen Suomen Auto-kalvon osaamiseen ja ammattitaitoon.

Suomen Auto-kalvon Mika Kaseva on vastannut erikoisajoneuvon varusteluprosessista ja SewConin Jani sekä Sakari Kuikka ovatkin hyvin tyytyväisiä kokonaisuuden toimivuuteen.

Suomen Autovarustamo on nimi, jonka alta löytyy valtavasti ajoneuvovarustelun osaamista, sillä kokonaisuuteen kuuluvat alan kokeneet yritykset H&L Autovarustelukeskus Oy, Suomen Auto-kalvo Oy sekä Majoka Oy. Kun SewCon Kuikka tarvitsi haastaviin työtehtäviinsä erikoisosaamista ja pioneerityötä, nousi Suomen Auto-kalvon monipuolisuus ja ammattitaito arvoonsa ja toimivat ratkaisut saatiin aikaan nopeasti sekä kustannustehokkaasti. Yrityksellä on viemärikuvausautojen rakentamisesta pitkäaikainen kokemus, sillä ensimmäiset valmistuivat jo vuonna 2008. Tämän jälkeen kuvausajoneuvoja on kotimaahan toimitettu yli 30 ja myös ulkomaan vienti on alkanut lupaavasti, sillä Norjaan sekä Ruotsiin on myyty tai tilattu jo kymmenkunta erikoisajoneuvoa. Ajoneuvojen markkinoinnista vastaa alan vankka kotimainen asiantuntija Oy DigiSewer Productions Ltd.

Mika Kaseva Suomen Auto-kalvosta kertoo, että alustoina kuvausautoissa on käytetty paketti- tai kevyiden kuorma-autojen umpikoriversioita, mutta myös erilliskorinen versio on jo valmisteilla. Perusversioissa ajoneuvoon rakennetaan erilliset työtilat, studiotilat sekä säilytystilat. Asiakkaan halutessa tilat voidaan myös yhdistää väliovilla tai niistä voidaan tehdä täysin erilliset osastot. Tilankäyttö on viety huippuunsa ja käytännössä jokainen neliösentti palvelee varsinaisen työurakan sujumista. Tämä onkin erittäin tärkeää, sillä ajoneuvoon täytyy mahtua varsinainen kuvauskalusto, runsaasti tietotekniikkaa, sähkökeskukset, työpöydät sekä runsas määrä yksilöllistä lisävarustelua, kuten esimerkiksi valvontakamerat tai sähkövinssit. Ajoneuvot viimeistellään tarkoin asiakastoiveiden mukaisesti ja toiminnallisuutta voidaan kehittää huomattavasti omien käyttötarpeiden mukaisella varustelulla.

Kaseva kertoo, että nykyajan kehittynyt akkuteknologia sekä energiapihit valot helpottavat myös rakentamista, sillä kuvausautoissa energiantarve on melkoisen suuri. Auto-kalvon asiantuntemuksella 230 voltin sähköjärjestelmistä on rakennettu täysin omatoimisia ja virtaa riittää ainakin kahdeksan tunnin yhtämittaiseen käyttöön ilman ajoneuvon käynnistämistä. Yritys osaa kokemuksensa kautta valita ajoneuvoon toimintavarmat tuotteet ja esimerkiksi akut sekä muut sähköpuolen tarvikkeet edustavat alojensa huippuluokkaa. Erikoisosaamisesta kertoo myös se, että SewCon Kuikka kokoaa ajoneuvojen tietokoneet ohjelmistoineen valmiiksi, sillä vuosien tuoman kokemuksen kautta yrityksessä tiedetään mitä alan tietotekniikalta vaaditaan. Erityishuomiota kiinnitetään esimerkiksi laitteistojen tuuletuksen riittävyyteen, sillä toimintaolosuhteet ovat useinkin hienovaraiselle tekniikalle haastavia.

Suomen SewCon Kuikan osaaminen tähtää kokonaisuudessaan asiakkaan tuotteistaan saaman hyödyn maksimointiin. Erityshuomiota on asetettu tiedonsiirron toimivuuteen ja myös tilaa vaativat videot sekä kattavimmatkin raportit saadaan tehokkaasti käyttöön. Samanaikaisesti asiakkaita kuunnellaan herkällä korvalla ja arvokkaat toivomukset sekä kehitysehdotukset otetaan tarkoin huomioon tuotteita kehitettäessä. Tätä kautta kuvausautoihin on lisätty esimerkiksi sisäpuhelimia, sadekatoksia, sähköisesti avattavia ovia ja turvakameroita ajoneuvon ympärillä tapahtuvan liikenteen huomioimiseen. Erilliskoriratkaisun rakentaminen sai ideansa asiakkaalta ja Kaseva kertoo, että myös pikkupakettiautoihin eli Volkswagen Caddyn tai Mercedes-Benz Citanin kokoluokkaan on mahdollista saada kuvausvarustus peruskameralaitteistolla.

SewCon Kuikan Jani Kuikka kertoo, että Auto-kalvon työn laatu ja ajoneuvon toimivuus käytännön tehtävissä on miellyttänyt runsaasti. Yritykseltä on hankittu jo kolme kuvausautoa ja uusimmalle Sprinterille Jani olikin tilausvaiheessa antanut hyvin tarkat kriteerit vaatimuksistaan ja esimerkiksi studiotilojen sekä työtilojen toivomuslista oli yksityiskohtainen. Auto-kalvo täytti toiveet komeasti ja ammattitaidon ansiosta myös kustannustehokkaasti. Työn tehokkuuden ja helppouden kehittymisen lisäksi Kuikka korostaa ajoneuvon toimintaa myös yrityksen liikkuvana käyntikorttina.

Viemärinkuvausauto varustus

Mika Kaseva lisää, että viemärinkuvausautojen rakentaminen on yhä pitkälti käsityötä, sillä varustelut ja vaatimukset ovat hyvin yksilöllisiä. Pitkän kokemuksen ansiosta yhtiöllä on jo vankka rutiini haasteellisistakin kohteista ja tämän ansiosta hyvinkin yksityiskohtaisesti rakennetun ajoneuvon varusteluaika on vain kuudesta yhdeksään viikkoon. Tilankäytön optimoinnin lisäksi Auto-kalvo osaa käyttää myös kantavuudet tarkoin hyväksi ja raskaatkin varusteet kulkevat laillisesti ja turvallisesti mukana. Lopuksi Kaseva muistuttaa, että yrityksen tuotteisiin on helppo tutustua myös messuilla ja näyttelyissä, sillä voimakkaan kansainvälistymisen ansiosta viemärin kuvaustuotteet ovat näyttävästi esillä alan tapahtumissa.

Lue seuraavaksi