Uutiset

Autot

Ensimmäiset Renault Master -ambulanssit 9Livesille

Suomen yksi johtavista ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluiden tuottajista 9Lives tilasi ensimmäiset ambulanssivarustellut Renault Masterit käyttöönsä. Aikaisempaa edullisempi hinta mahdollistaa autojen nopeamman uusimisaikataulun ja siten ajon uudemmalla ja vähemmän ajetulla kalustolla. Ambulanssivarustelun toteuttaa Verhoomo Sorsa.  

”Ambulanssitoiminta on ollut yrityksemme perusta sen alkuajoista lähtien. Tähän asti näissä kaikissa toiminnoissa on käytetty samaa kalustoa. Ambulanssitoimintaa harjoitamme ambulansseilla tapahtuvissa siirtokuljetuksissa sekä kiireettömässä ja kiireellisessä ensihoidossa. Haluamme nyt eriyttää toiminnoissa käytettävät kalustot toisistaan ja siksi olemme alkaneet kehittää juurikin siirtokuljetuksiin erikseen soveltuvaa kalustoa. Tämä uusi tuote poikkeaa varustelultaan ja välineiden sijoittelultaan hiukan meidän aikaisemmin hankkimista yksiköistä. Näkemyksemme mukaan tämä tuote sopii mainiosti siirtokuljetuksiin. Perinteisesti meillä ovat ambulanssit olleet kaikki tiettyä automerkkiä, mutta nyt olemme myös tähän hakeneet vaihtoehtoisia automerkkejä,” sanoo ensihoidon liiketoimintajohtaja Timo Palo.  ”Olemme saaneet luotua uuden tuotteen Suomen ambulanssimarkkinoille, jonka hankintahinta on aikaisempaa edullisempi ja siksi pystymme pitämään autojen uusimisaikataulua nopeampana. Tästä johtuen tulemme ajamaan jatkossa uudemmalla ja vähemmän ajetulla kalustolla. Uuden tuotteen yhteistyökumppaneiksi olemme hankkineet Renaultin, Autoverkkokaupan ja Verhoomo Sorsan”, jatkaa Palo.

Renault Masterin mallistosta on muunneltavuuden ansiosta moneksi. Saatavilla on kolme koripituutta ja kolme korikorkeutta, etu- ja takavetoinen vaihtoehto sekä umpikorisen auton lisäksi alustaohjaamomallit. Verhoomo Sorsan toteuttama ambulanssivarustelu Renault Master L2H2 -version pohjalle on merkittävä askel Sorsan vahvistaessa asemaa pelastusajoneuvojen korinrakennusten parissa. Sorsan ambulanssi on 2020-luvun ratkaisu. Ylimääräiset asiat on karsittu ja olennaisille asioille annettu tilaa.

”Meillä varustellaan vuosittain 3500 ajoneuvoa eri alojen ja yritysten tarpeisiin. Yhtenä toiminnan kulmakivenä meillä on pelastusajoneuvojen varustelu. Olemme avanneet maaliskuussa 2021 Vantaalle uuden varustelukeskuksen, jonka tuotantolinjastossa meillä on huomioitu myös ambulanssikoritöiden rakentaminen sekä tuotekehitystilat. 9 Lives:n kanssa alkuprosessi meni samalla tavalla kuin muidenkin asiakkaiden kanssa. Istuimme alas asiakkaan kanssa ja kirjasimme toiveet ylös. Tämän jälkeen tuotekehitystiimimme mallinsi varustelusta 3D-hahmotelman, jonka esittelimme asiakkaalle. Vuorovaikutus asiakkaan kanssa jatkui suunnittelusta tuotantovaiheeseen ja joitakin muutoksia tehtiin vielä varustelun loppumetreillä. 9 Lives:n sekä Autoverkkokaupan kanssa asiointi oli ratkaisukeskeistä ja hyvällä yhteistyöllä on iso merkitys lopputulokseen. Kehitys jatkuu ja suurella mielenkiinnolla alamme kerryttämään asiakaskokemuksia myös ambulansseista”, kertoo Verhoomo Sorsan toimitusjohtaja Otto Tast.

Renaultin maahantuonnissa ollaan luonnollisesti äärimmäisen tyytyväisiä alkaneesta ja edelleen jatkuvasta yhteistyöstä kaikkien projektiin osallistuneiden, ammattitaitoisten kumppanien kanssa.

Lue myös: Renault Kangoo ja Express pienten pakettiautojen luokkaan

Lue seuraavaksi