Uutiset

Autot

Carsport sai arvokkaan kutsun Volkswagenilta

Osoituksena Carsportin nauttimasta luottamuksesta autovalmistajien joukossa toimii kutsu Volkswagenin uuden Crafter-tehtaan erikoisnäyttelyyn. Carsportin Juha Jonasson edustikin ainoana paikalla pohjoismaista varusteluosaamista.

Volkswagenin tehdas järjesti ensi kertaa 40 maan maahantuojille ja lehdistölle suunnatun erikoisnäyttelyn uudella Crafter-tehtaallaan Puolan Wrze´sniassa juhannusviikolla. Jopa 70 prosenttia tehtaan tuotannon autoista jälkivarustellaan maailmanlaajuisesti tarkastellen. Tehtaan pyrkimys oli avata kaikkien maiden maahantuojien silmiä kaupallisiin mahdollisuuksiin eli mitä kaikkea uudesta Crafterista voikaan varustella. Paikalle oli kutsuttu tehtaan 25 PremiumPartner korivalmistajaa, joista vain yksi pohjoismaista eli Carsport Design. Näyttelyn 50 autosta vain kaksi oli Crafter-bussia, joista Carsportin GLE V.I.P. -invataksin lisäksi Saksalaisen AMF:n invataksi. Muut näyttelyautot olivat ambulansseja, poliisiautoja, kylmäautoja, lava-autoja, huolto- ja muita erikoisautoja.

Näyttelyssä esittelemässä ollut Carsportin Juha Jonasson kertoi innostuneena, että yrityksen vienti oli jo viime vuonna yli 500 000 euroa ja kasvu tuntuu jatkuvan uuden Crafterin johdolla tänä vuonna. Ruotsin lisäksi uuden Crafterin osalta kauppa on jo käynnistynyt Norjaan 20:n Crafterin sisustuksella. Näyttelyssä oli kymmenkunta maata, jotka olivat aidosti kiinnostuneita aloittamaan yhteistyön.  ”Resurssimme painottuvat jatkossakin vahvasti kotimaan asiakkaiden hoitamiseen, mutta mutta nyt avautuvat vientimahdollisuudet pitää tutkia kunnolla. Aika ylpeänä tuotetta sain tehtaalla esitellä ja sen ympärillä ihmettelijöitä riitti. Kävipä tehtaan johtoporraskin kehumassa auton sisustuksen”, kertoo Jonasson.

Moderni Crafter-tehdas

Tehtaan tuotantolinjoilla vierailu antoi häikäisevän vakuuttavan kuvan toiminnan tehokkuudesta. Crafterin tuotannosta 75 prosenttia on automatisoitu reilun 500 robotin avulla. Tuotantoa ollaan vasta nostamassa huippuunsa, mutta kaikessa aisti laadun leiman. Auton tuotekehityksessä asiakkaiden tarpeet ja toiveet on kartoitettu aiempaa syvällisemmin ja se näkyy useissa auton yksityiskohdissa, kuten ohjaamon runsaissa säilytystiloissa. Crafterin ehkä merkittävin yksittäinen varuste on uusi kahdeksanvaihteinen, perinteinen automaattivaihteisto, jolla automalli voi haastaa kaikki muut kilpailijansa. Uusi Crafter on sekä muodoiltaan että tekniikaltaan erittäin moderni.

Uuden Crafterin myynti on lähtenyt Suomessa käyntiin erinomaisesti ja Carsportin tilauskannoissa se on jo ykkösenä. Yhtiön tilauskanta on lähes 150 autoa ja erittäin hyvin ovat myyneet myös MB Sprinter, VW Transporter, Ford Transit Custom, MB Vito ja VW Caddy.  Carsportin toimitusjohtaja Ari Jonasson kertoo että tästä vuodesta on tulossa tuotannollisesti tasainen monen vuoden sahailun jälkeen, koska tilauskannat ovat paremmat kuin kymmeneen vuoteen.

Lue seuraavaksi