Uutiset

Autot

Bussikeskus laajentaa tuotevalikoimaansa

Turun Runosmäessä toimiva, Bussikauppa.fi:n, Bustec Oy:n ja Suomen Bussipalvelut Oy:n muodostama bussikeskus laajentaa tuotevalikoimaansa uudella bussimerkillä ja kattavalla varaosatarjonnalla.

Turussa muutaman vuoden ajan yhteisissä tiloissa toimineet bussialan yrittäjät Jari Mäki, Ari Salminen ja Timo Vainio haluavat tarjota länsisuomalaisille bussiyrittäjille kattavaa ja asiantuntevaa palvelua niin autokaupan, koulutuksen kuin varaosamyynninkin saralla. ”Haluamme kehittää liiketoimintaamme asiakaslähtöisellä tavalla, mikä tarkoittaa kattavampaa elinkaarenaikaista palveluvalikoimaa”, valottaa Timo Vainio kertoen samalla vastikään aloitetusta yhteistyöstä bussialan jälkimarkkinatoimintojen kanssa vankkaan asemaan nousseen BussiPro Oy:n kanssa.

Yhteistyön kautta BussiPro Oy:n erittäin kattava linja-autojen varaosavalikoima saadaan myös länsisuomalaisten asiakkaiden ulottuville. Vainion mukaan keskusvarastona tulee jatkossakin toimimaan BussiPron Lahden toimipiste, joskin Turkuun perustetaan alueen bussikantaa vastaava perusvarasto.

”Myydyimmät osat pidetään hyllyssä täällä, joskin päivittäisten bussivuorojen ansiosta Lahdesta saadaan osia meille Turkuun hyvinkin nopealla aikataululla”, summaa Vainio viitaten hyviin linja-autoyhteyksiin.

Timo Vainion mukaan uuden yhteistyön kautta Bussikeskuksen varaosavalikoima laajenee nyt aiemmin tarjolla olleista Setra- ja Mercedes-Benz-osista muun muassa Volvoon, Scaniaan ja Ivecoon.

”Valikoimaan kuuluu kattava valikoima kulutus- ja varaosia niin alustaan kuin useisiin korivaihtoehtoihinkin. Lähtökohtaisesti tarjoamme asiakkaillemme yksinomaan korkealaatuisia merkkivaraosia”, valottaa Vainio luvaten hinnoittelun olevan erittäin kilpailukykyistä tarjolla oleviin vaihtoehtoihin verrattuna.

Bussikekuksen toimijoiden mukaan siakaskuntaan tavoitellaan niin länsisuomalaisia linja-autoyrityksiä kuin linja-autojen parissa toimivia kaupallisia korjaamoitakin.

”Haluamme keskittyä yksinomaan linja-autoihin ja niissä käytettäviin varaosiin. Tämä on yksi selkeä kilpailuetu moneen muuhun varaosatoimijaan verrattuna”, vakuuttaa Vainio, jonka mukaan myös linja-autojen lasit kuuluvat tuotevalikoimaan.

Ingwi

Bussikeskus on aloittanut myös kokonaan uuden bussimerkin edustuksen Suomessa. Saksalaisen Probus Omnibusvertrieb GmbH:n valmistuttamalla ingwi 33 –bussilla tuodaan suomalaisasiakkaille täysin uusi vaihtoehto 30-paikkaisten autojen kokoluokkaan.

”Portugalissa Salvador Caetanon tehtaalla valmistettava, Iveco Dailyn alustalle rakennettava auto tarjoaa kuljettajan ja oppaan lisäksi 28 matkustajapaikkaa”, valottaa Mäki täysin uuden tuotteen ominaisuuksia. Vainion mukaan sopimusvalmistajana vankan aseman saaneen Caetanon tehdas lukeutuu lajissaan Euroopan nykyaikaisimpiin ja tehokkaimpiin tehtaisiin. Lentokenttäkaluston ohella Caetano on valmistanut autoja muun muassa Mercedes-Benzille, mikä kertoo tuotteen ja tuotannon korkeista laatuvaatimuksista.

Ingwi 33

”Ingwi 33 on suunniteltu vaativien saksalaisasiakkaiden käyttöön, joten se ei suinkaan ole markkinoiden edullisin tuote. Auton korirakenne on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sisätiloissa on lukuisia matkustusmukavuutta kasvattavia yksityiskohtia, kuten Vogelin valmistamat istuimet”, valottaa Vainio uutuustuotteen ominaisuuksia, joihin kuuluu myös patteri- ja kattolämmitys.

Ensi kevään aikana Suomeen saapuvan uutuustuotteen pituus on 8,35 metriä korkeuden asettuessa 3,2 metrin tienoille. Jari Mäen mukaan ingwi 33 asettuu kooltaan Bussikeskuksen tuotevalikoimaan kuuluvien Altas-bussien yläpuolelle.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi