Uutiset

Autot

BusCare-konsepti tuo varaosat yrityksen omalle varikolle

Hyvinkään Liikenteen korjaamopäällikkö Ari Mäkelä (kesk.) on tyytyväinen BusCare-konseptin tuomaan tehokkuuteen ja varmuuteen. BussiPron Tuomas Kivistö sekä Ville Kurki ovat olleet tiiviisti mukana kehittämässä palvelua ja varmistivat Hyvinkäällä toiminnan sujuvan liikkeelle lähdön.

Hyvinkään Liikenne Oy on lähes 70-vuotias liikennöintiyritys, jossa pitkän historian aikana on opittu tekemään tarvittaessa nopeitakin muutoksia muuttuvissa tilanteissa. Ennakkoluulottomuus on tuonut menestystä ja suuntauksen jatkumista on nyt varmistamassa lahtelaisen BussiPron ainutlaatuinen BusCare-konsepti, jossa liikennöitsijä voi olla varma oikeiden ja laadukkaiden varaosien löytymisestä suoraan omasta varastosta. Konsepti on asiakkaalle erittäin vaivaton ja kustannustehokas, sillä BussiPro vastaa varaosahyllyjen täytöstä ja laskutus tapahtuu osien käyttöönoton jälkeen.

Hyvinkään Liikenteen kalustoon kuuluu tällä hetkellä noin 20 ajoneuvoa, joilla hoidetaan monipuolisia paikallis-, seutu- ja tilausajoja sekä alueen palvelubussiajoja. Tämän kokoisen kaluston liikkeellä pysyminen vaatii paljon etukäteissuunnittelua huoltojen osalta, jotta autot ovat ajossa mahdollisimman paljon ja huoltokatkokset pysyvät lyhyinä. BusCare-konsepti vie toiminnan seuraavalle tasolle, sillä sen ansiosta sekä suunnitellut että yllättävät huoltotoimenpiteet saadaan suoritettua nopeasti huippuluokan varaosilla.

Yksinkertaisen toimiva mekanismi

BusCare-konsepti on viilattu toimivaksi asiakaspalautteen ja BussiPron ammattitaidon avulla. ”Pyydämme asiakkaalta ajantasaisen kalustoluettelon, jonka perusteella kasaamme laadukkaan ja kattavan varaosavalikoiman asiakkaan useimmiten tarvitsemista tarvikkeista. Asennamme asiakkaan haluamaan paikkaan varaosahyllyköt ja selkeiden merkintöjen avulla kaikki osat löytyvät ongelmitta hyllyistä. Kaikki osat ovat alkuperäislaatua ja niiden hinnoittelu on tehty erittäin asiakasystävälliseksi”, kertoo BussiPron Tuomas Kivistö.

”Seuraamme säännöllisesti varaosien kulutusta ja hoidamme täydennykset asiakasta häiritsemättä sovitun aikataulun mukaan, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi kerran viikossa tapahtuvaa lisäystä. Asiakkaan kaluston ja kulutuksen mukainen rytmi saadaan nopeasti selville, minkä ansiosta ennakointi tarkentuu korkealle tasolle. Valikoiman määrä voidaan räätälöidä hyvin asiakaskohtaisesti ja halutessaan voi hyllyyn ottaa esimerkiksi vain jarrujen osat”, Kivistö lisää.

”Itse BusCare-palvelu on maksutonta ja laskutusta asiakkaalle tulee käytännössä ainoastaan asennetuista varaosista. Pieni maksu tulee BussiPron asentamista hyllyistä ja asiakkaan niin halutessa ne lunastetaan takaisin. Konseptiin kuuluu myös tarkka seuranta esimerkiksi varaosien kulutuksesta sekä kustannuksista ja asiakas saa raportit käyttöönsä sovittujen aikataulujen mukaisesti”, korostaa Kivistö.

BusCare-konseptissa kuljetusyrityksen kalusto sekä ajomäärät analysoidaan tarkoin ja varaosavalikoima muokataan sen mukaisesti vastaamaan vaatimuksia. BussiPro hoitaa hyllyjen asennukset ja varaston täydennykset käytännön tuomien aikataulujen mukaisesti.

Odotettu uudistus

Hyvinkään Liikenteen korjaamopäällikkö Ari Mäkelä oli odottanut tämän tyyppisen kokonaispalvelun syntymistä maahamme jo kauan. ”BusCare-konsepti helpottaa ja nopeuttaa huoltotoimiamme, minkä kautta ajoneuvomme pysyvät tien päällä asiakkaita palvelemassa maksimaalisen ajan. Palvelu vähentää oman varastomme painetta ja myös automerkkien arvokkaiden omien ohjelmistojen hankkimisen tarve vähenee. Samalla voi olla varma oikeiden osien löytymisestä, kun ilta- tai viikonlopun huoltotoimet laitetaan käyntiin”, kertoo Mäkelä.

”BusCare-konsepti on myös taloudellisesti toimiva, sillä sen kautta varaosakustannukset ovat hyvin ennakoitavissa ja samalla säästytään ylimääräisiltä rahtikuluilta sekä aikaa vievältä osien hintavertailulta eri toimittajien taholla. Kaiken kaikkiaan konsepti on todella järkevä ja luonnollisesti tärkeimpänä seikkana palvelun hankintaan ovat huomattavat taloudelliset säästöt oman palvelutason noustessa entisestään”, päättää Mäkelä.

Lue seuraavaksi