Uutiset

Autot

Boschin ratkaisut mahdollistavat sähköautojen massatuotannon

Bosch on kehittänyt lupaavia teknologisia ratkaisuja, joiden avulla sähköistetystä liikkumisesta voi tulla valtavirtaa. Yhtiö kehittää autojen teknologiaa monipuolisesti. Sen polttomoottoreille, hybridiautoille ja sähköautoille tarkoitetut teknologiset ratkaisut tuovat kuluttajille valinnanvaraa ja vähentävät autoilun ympäristövaikutuksia.

”Sekä laitevalmistajilta että kuluttajilta saamamme palautteen mukaan autoilun sähköistyminen on yhä merkitsevämpi trendi”, sanoo Robert Bosch LLC:n toimitusjohtaja Mike Mansuetti. ”Ratkaisumme tuovat sähköistetyt ratkaisut massojen ulottuville, minkä myötä autovalmistajat voivat pitää lupauksensa sähköistetyn teknologian tarjoamisesta.”

Kuluttajien kiinnostus sähköautoja kohtaan vahvassa kasvussa

Boschin tuore tutkimus osoittaa, että 62 % yhdysvaltalaisista uuden auton ostajista uskoo, että heidän taloudessaan on vähintään yksi sähköauto kymmenen vuoden kuluessa. Niistä, jotka uskovat tulevaisuudessa omistavansa sähköauton, 71 prosenttia uskoo, että 15 vuoden kuluessa kaikki heidän kotitalouteensa kuuluvat ajoneuvot ovat sähköautoja.

Vaikka kiinnostus sähköautoja kohtaan on kasvussa, tietyt aspektit kuten luotettavuus, käyttösäde, lataamiseen kuluva aika, auton hinta sekä korjaus- ja huoltokustannukset askarruttavat kuluttajia edelleen. Lisäksi merkittävä joukko – 32 prosenttia vastaajista – ilmoitti, etteivät he ole kiinnostuneita ottamaan sähköautoa käyttöön seuraavan 15 vuoden kuluessa, mikä indikoi sitä, että he suosivat sähkön sijaan toisia voimansiirtotapoja.

Boschin ratkaisut tuovat autojen sähköisen voimansiirron valtavirran ulottuville

Boschin eAxle tarjoaa autovalmistajille skaalautuvan, modulaarisen järjestelmän autojen sähköistämiseen. eAxle kokoaa Boschin huippuluokan voimansiirtokomponentit yhteen järjestelmään ja toimii joustavasti eri alustojen kanssa. Sen käyttäminen voi parantaa sähköistämisen kustannustehokkuutta 5-10 prosentilla verrattuna siihen, että järjestelmä koottaisiin irrallisista komponenteista.

Boschin kehittämän lämpötilan hallintateknologian avulla sähköautojen toimintasädettä voidaan kasvattaa jopa 25 prosentilla erityisesti talviolosuhteissa. Ratkaisu tekee sähköajoneuvojen lämmittämisestä ja jäähdyttämisestä kustannustehokasta ja energiatehokasta.

Sähköisen voimansiirron kehitys ei rajoitu ainoastaan akkukäyttöisiin ajoneuvoihin. Bosch jatkaa edelleen myös polttomoottorin kehittämisen edelläkävijänä. Suoraruiskutus (DI) muodostaa lähes 50 prosenttia nykypäivän polttomoottoreiden markkinasta, ja sen osuus kasvaa edelleen kun autoissa otetaan käyttöön kolmannen sukupolven järjestelmäteknologia, joka voi tuoda merkittäviä parannuksia tehokkuuteen ja hiukkas- ja kaasupäästöihin sekä hiljentää auton käyntiääntä.

Lue seuraavaksi