Uutiset

Autot

Bosch ESI[tronic] -korjaamo-ohjelmisto uusilla online-ominaisuuksilla ja nopeammilla päivityksillä

Bosch ESI[tronic] -ohjelmiston tilaajat ovat vuodesta 2018 alkaen voineet käyttää myös hyväksi todettua korjaamotietojen online-versiota rinnakkain. Bosch on kehittänyt uusien toimintojen integroinnin avulla entisestään ESI[tronic] 2.0 Online -versiota. Myös käyttäjien palautteille on annettu runsaasti painoarvoa.

Korjaamot voivat nyt latauksenhallintaohjelmaa hyödyntäen valita nopean ja tilaa säästävän asennuksen yksittäisten komponenttien ja tietojen online-käytöllä. Tässä tapauksessa vain ECU-ohjainlaitediagnoosi (SD) ja yksittäiset varaosaluettelot tallennetaan paikallisesti korjaamon tietokoneen kovalevylle. Lisätietoja – kuten vianetsintäohjeita ja -oppaita (SIS), huoltotietoja (M), kytkentäkaavioita (P), TSB-tiedotteita (teknisiä huoltotiedotteita) ja EBR:ää (kokemuspohjaista korjausta) tai ”tunnettuja korjauskeinoja” voidaan käyttää nyt verkossa.

Vaadittavien tietojen välitön saatavuus

Kun latauksenhallintaohjelmasta otetaan käyttöön ”pika-asennus ja online-käyttö” -vaihtoehto, latauspaketin kokoa voidaan pienentää jopa 50 prosenttia. Tämä ei ainoastaan säästä levytilaa, vaan se myös lyhentää merkittävästi asennusaikaa. Online-käyttöoikeuteen vaadittavat tiedot ja tietotyypit ovat saatavilla erittäin nopeasti. Tämän mahdollistamiseksi ESI[tronic]-ohjelmiston kehittäjät optimoivat latausajat älykkäiden tallennusstrategioiden ja erityisen nopeiden palvelinten avulla odotusaikojen lyhentämiseksi. Tämän ominaisuuden ansiosta jopa käyttäjät, joilla on pieni kaistanleveys, voivat käyttää täysimittaisesti ESI[tronic] 2.0 -ohjelmiston online-ominaisuuksia.

Korjaamon työntekijät voivat käyttää ESI[tronic] 2.0 Onlinen ilmaista tekstihakua asiaankuuluviin tietoihin käyttöoikeuden saamiseksi samalla tavoin kuin online-hakukonetta käyttäessään. Hakutermeihin voidaan sisällyttää esimerkiksi tiettyjä oireita, tietty vika tai tietyt auton komponentit. Täsmääviä hakutermejä ehdotetaan heti, kun käyttäjä syöttää hakemansa termin ensimmäisen kirjaimen. Kun hakutermi on löytynyt, hakutulokset luetellaan asiaankuuluvuuden perusteella ja näytetään lyhyiden tiivistelmien kanssa

Lisäksi online-käytön vaihtoehtoja laajennetaan vuoden aikana. Myöhemmin myös laitteiden (A), dieselin (D) ja sähkölaitteiden (E) varaosaluettelot tulevat saataville verkkoon, mikä pienentää latauspaketin kokoa entisestään. Kaikki tiedostot ja ohjelmat sisältävä koko ESI[tronic]-paketti voi kuitenkin haluttaessa olla edelleen tallennettuna paikallisesti korjaamon tietokoneen kovalevyille.

Lisäksi CAS[plus], tietokoneavusteisten palvelujen (Computer Aided Services) ohjelmaa (jossa on yhdistetty vianetsintäohjeet ja diagnostiikkatoiminnot), voidaan käyttää nyt täysin online-tilassa, mikä tukee ESI[tronic]-ohjelmiston käyttäjiä näiden päivittäisessä työssä. Tämä takaa sen, että korjaamoilla on aina käyttöoikeus ajantasaisiin tietoihin, jolloin ESI[tronic]-ohjelmiston kehittäjät julkaisevat jatkuvasti viimeisimpiä tietoja. Esimerkiksi uusiin autoihin liittyvät tiedot sisältyvät korjaamo-ohjelmiston online-versioon vain muutaman kuukauden sisällä autojen markkinoille tulosta.

Suora käyttöoikeus tekniseen tukeen ESI[tronic]-ohjelmiston kautta

ESI[tronic]-käyttäjille, jotka ovat tilanneet Boschin teknisen hotline-tuen, on nyt saatavilla jälleen uusi käyttäjäystävällinen toiminto.

Monimutkaisissa ongelmatapauksessa mekaanikot voivat yksinkertaisesti napsauttaa ESI[tronic]-ohjelmiston päävalikossa olevaa painiketta ja käynnistää teknisen kyselyn.

Kun tämä on hyväksytty, kaikki asiaankuuluvat tekniset tiedot ja ajoneuvon tiedot voidaan siirtää Boschin asiantuntijoille yksinkertaisesti napsauttamalla hiirtä vielä muutaman kerran. Lisäksi voidaan siirtää lisätietoja, kuten teknisiä tiedostoja, kuvia ja mittaustuloksia.

Mekaanikko saa kyselyn vahvistuskuittauksen, ja tapaukseen tarjotaan mahdollisia ratkaisuja joko puhelimitse tai sähköpostitse, kun ongelma on Boschin toimesta arvioitu asiantuntevasti ja tehokkaasti.

Online-turvallisuussertifikaatti valtuuttaa ESI[tronic]-käyttäjille turvallisen diagnostiikan käyttöoikeuden Fiat-autoissa

Syyskuusta 2020 kaikkiin uusiin automalleihin vaaditaan Euroopassa turvallisen diagnostiikan käyttöoikeuden ominaisuus. Tämän helpottamiseksi valmistajat ovat kehittämässä ns. ”turvayhdyskäytäviä” OBD-liittimen kautta. Kun ne on otettu käyttöön, vain valtuutetut mekaanikot voivat suorittaa auton täydellisen diagnosoinnin. FCA (Fiat Chrysler Automobiles) -konserni on tämän osalta eräs jo autonsa turvayhdyskäytävillä varustavista edelläkävijöistä. Jotta Bosch voi edelleen tarjota ESI[tronic]-käyttäjille täyden diagnostisen käyttöoikeuden Fiat-konsernin autoihin, Bosch esittää ratkaisun Autopromotec 2019 -näyttelyssä Bolognassa toukokuun lopussa. Tämän mahdollistamiseksi turvallisuussertifikaatteja vaihdetaan internet-yhteyden kautta auton diagnosoinnin aikana. Näin ESI[tronic]-käyttäjille myönnetään käyttöoikeus autoon. Korjaamojen, jotka haluavat käyttää tätä toimintoa, tulee käyttää diagnoositestereitä, jotka kuuluvat uusimpaan KTS-sukupolveen – toisin sanoen KTS 560, KTS 590, KTS 350 tai KTS 250. ESI[tronic]-ohjelmiston tilaajat saavat vaadittavat ohjelmiston korjaustiedostot säännöllisten päivitysten kautta.

Lisätietoja Bosch ESI [tronic] -sivustosta on osoitteessa https://www.boschesitronic.com/fi/

LUE MYÖS: Boschin ohjelmisto varoittaa väärään suuntaan ajavista

Lue seuraavaksi