Uutiset

Autot

Auton huollon voi kilpailuttaa netissä

Autohuoltojen kilpailutus Suomessa ei yrityksistä huolimatta ole käynnistynyt kunnolla, mikä on harmittanut muun muassa Kalle Palokankaretta.

”Harmitti kun joka kerta huollossa käydessäni hinnat nousivat arvioidusta ylöspäin, ei koskaan alaspäin. Tarvikkeet ja öljyt olivat myös uskomattoman kalliita. Kun edessä oli suurempi huolto ja jakohihnan vaihto, pyysin tarjoukset useammalta huoltoliikkeeltä. Jouduin näkemään kovasti vaivaa ja siinä meni huoltoihin soitellessa ja vastauksia odotellessa useampi päivä, mutta tulokset palkitsivat. Hintahaitari oli melkein 500 euroa!”

Tämä oli alkusysäyksenä uuteen ideaan. Palokankare ryhtyi vuoden 2014 alussa tiiminsä kanssa suunnittelemaan nopeaa ja helppokäyttöistä nettikilpailutukseen pohjautuvaa palvelua. Kehitystyö eteni ripeästi ja uusi Autohuoltaja.fi -tarjouspalvelu avautui kesäkuun alussa.

Kilpailuttamalla huollot Autohuoltajalla autonomistaja säästää aikaa, koska hänen ei tarvitse soitella läpi huoltoliikkeitä. Autohuoltaja.fi välittää tarjouspyynnön lukuisiin alueen huoltoliikkeisiin parissa minuutissa. Samalla palvelu auttaa valitsemaan hinta-laatusuhteeltaan parhaan huollon.

Vähällä vaivalla ja ilmaiseksi

Kilpailuttaminen tapahtuu syöttämällä tarvittavat tiedot nettisivuille. Järjestelmä pyytää asiakkaan puolesta tarjoukset niiltä alueen huoltoliikkeitä, jotka ovat mukana palvelussa. Saatuaan tarjoukset asiakas valitsee itselleen sopivimman huoltoliikkeen ja sopii huollon ajankohdan. Palvelu on asiakkaalle aina ilmainen eikä se sido mihinkään.

Projektipäällikkö Kalle Palokankare kertoo, että palvelu on ensimmäisenä käytettävissä pääkaupunkiseudun lisäksi Salon ja Turun seuduilla. Näillä alueilla on jo ehditty keräämään kattava määrä luotettavia huoltoliikkeitä ja huoltoliikkeiden rekrytointi jatkuu muissa kohteissa.

”Toiminta-alue laajenee sitä mukaa, kun huoltoliikkeitä liittyy riittävä määrä järjestelmään. Uskon, että syksyyn mennessä Autohuoltaja.fi-palvelu kattaa kaikki suurimmat kaupungit ja seutukunnat”, kaavailee Palokankare. Autohuoltaja-palveluun kuuluu mukaan liittyvien huoltoliikkeiden ennakkoarviointi. Sivustolle syntyy myös huoltoliikkeiden tähtiluokitus, kun huollossa käytyään asiakkaat antavat arvion saamastaan palvelusta.

Palokankare muistuttaa myös, että Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen huhtikuussa 2014 tekemän kyselytutkimuksen mukaan noin kolmanneksella autonomistajista on väärä luulo autonsa huollattamisesta. Huolto-ohjelmaa pitää noudattaa, mutta autoa ei tarvitse huollattaa merkkikorjaamossa. EU:n ryhmäpoikkeusasetuksen mukaan auton omistaja saa vapaasti päättää, missä huollattaa autonsa ilman takuun raukeamista.

Lue seuraavaksi