Uutiset

Autot

Alberni 350.1U – lisätilaa bussimatkalle

Matkatavaroille tarvitaan usein lisätilaa, kun reissun päälle lähdetään. Tilausajokeikka lasketteluporukalle vaatii mukaan sukset. Lasten leirikoulukyytiin pakataan usein  mukaan telttoja ja reppuja. Keikka lentokentälle vaatii tilat matkalaukuille. Tilausmatka Viroon taas tarvitsee kuljetuskapasiteettia matkatavaroille ja varsinkin tuliaisille. Uusi Alberni 350.1U –umpivaunu lievittää tätä lisäkapasiteetin tarvetta.

Jarruton uutuus tarjoaa peräti 10 kuutiometriä kuivaa, pölytiivistä tavaratilaa esimerkiksi linja-auton tai pikkubussin perään. Perävaunun kytkemisessä bussin perään ongelmaksi tulee yleensä kuljettajalta vaadittava E-luokan ajokortti. Tuota korttia ei kuitenkaan vaadita, jos perävaunun kokonaispaino on tasan tai alle 750 kiloa.

”Alberni 350 -vaunu on myös omistajalleen vaivaton, sillä sitä ei tarvitse vuosikatsastaa, eikä sille ole nastarengaspakkoa. Monesti kapea vaunu tuottaa vaikeuksia peruutettaessa. Tätäkään ongelmaa ei Alberni 350 vaunussa ole, sillä sen ulkoleveys on 2,45 metriä.  Sitä on siis helppoa vekslata bussinkin perässä,” valistaa Martti Alander Alberni Oy:stä.

Uutuusvaunun sisämitat ovat: leveys 1700, pituus 3470  ja sisäkorkeus 1700 millimetriä. Seinät ovat vahvuudeltaan 25 millimetriä. Materiaalina niissä on erittäin kevyt lasikuitu-uretaani kerroslevy. ”Vaunun suunnittelussa on kiinnitetty erikoishuomiota vaunun omapainoon. Paino on nimittäin saatu vaunun kokoon nähden hyvin kevyeksi käyttämällä rungossa eloksoitua alumiinia. Se kestää myös hyvin maantiesuolan syövyttävää vaikutusta”, jatkaa Alander.

Vaunun nurkat on tehty alumiiniprofiilista. Nokkapyörä ja tukijalat takana kuuluvat vakiovarusteisiin. Taakse saa joko lukittavat pariovet tai kaasujousilla kevennetyn takaovi/lastaussilta –yhdistelmän, jonka kantavuus on 300 kiloa. Vaunun omapaino on 400 kiloa, jolloin viralliseksi tieliikenne kantavuudeksi jää 425 kiloa (350 + 75).

”Alberni-umpivaunuja on saatavana aina kokonaispainoon 3500 kiloon saakka”, muistuttaa Alander.

Sisävalo on kirkas, USB-laturilla ladattava LED-valo, jossa on hämärä- ja liiketunnistin. Oven avautuessa sisävalo syttyy automaattisesti ja sammuu oven suljeuduttua.

Lisävarusteena on saatavana myös tuuletuspaketti. Se pitää sisällään  itsetuulettuvan kattoluukun (400 x 400 mm). Luukku tuo sisälle myös valoa sekä korvausilmaventtiilin. Renkaat (175/70 M+S) ovat jämäkät ja niiden kantavuus on 1060 kiloa.

”Alberni-perävaunut valmistetaan Suomessa mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaan. Eteen on saatavissa ilmanvastusta pienentävä viiste ja sivuille oranssiset LED-valot. Myös perävalot voi valita LED-valoina. Lisävarusteena on myös saatavana sidontakiskot seiniin”, päättää Alander.

Uuden Alberni 350.1U –umpivaunun kaikki lukot ja saranat ovat haponkestävää terästä.

Järeää jarrullista perävaunuosastoa edustaa kolmeakselinen Alberni 6100.3U –umpiperävaunu. Sen kokonaispaino on 3498 ja omapaino 900 kiloa. Alusta on tehty alumiinista ja teräksestä, pohja 18 millimetrin vanerista ja seinät 25 millimetrin lasikuitu-uretaani kerroslevystä.

Lue seuraavaksi