Uutiset

Autot

Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskuri auttaa uuden auton hankinnassa

Mitä esimerkiksi ajaminen sähköautolla maksaa tai onko kaasuauto vähäpäästöinen? Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskurilla voi vertailla eri käyttövoimilla toimivien henkilöautojen elinkaaripäästöjä ja hintaa.

Suomen ilmastopaneelin tietoihin pohjautuvalla Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskurilla voi verrata eri käyttövoimilla toimivien uusien henkilöautojen aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä ja kustannuksia. 

Laskurilla voi käydä laskemassa ja vertailemassa eri käyttövoimilla toimivien henkilöautojen elinkaarisia kasvihuonekaasupäästöjä ja kustannuksia. ”Laskurissa voi määrittää muun muassa vuosittaiset ajokilometrit, valita vertailtavat autotyypit ja käyttövoimat sekä seurata, minkä suuruisiksi auton elinkaariset kasvihuonekaasupäästöt ja kustannukset muodostuvat valitun auton käytön aikana”, kertoo Traficomin asiantuntija Juulia Suikula.

Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskuri yhdistää hyvin moninaisen muuttujien joukon, jolla eri käyttövoimilla toimivien autojen päästö- ja kustannusvaikutuksia voidaan arvioida kansainvälisestikin vertaillen ainutlaatuisella tavalla.

Tästä päästölaskuriin

Lue seuraavaksi