Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF 660:n myynti alkaa – Australiassa

DAF XG 660

DAF Trucks Australia on ilmoittanut kahden lippulaivamallin, DAF XG ja XG+, julkaisusta. Uudet kuorma-autot on varustettu tehokkaalla 15-litraisella PACCAR PX-15 -moottorilla, joka tuottaa 660 hevosvoimaa. Mallit ovat australialaisvetoisen projektin tulos, jossa on tehty yhteistyötä maailmanlaajuisten PACCARin insinööritiimien ja alan johtavien toimittajakumppaneiden kanssa.

Testejä on ajettu yli 5 miljoonan kilometrin verran todellisissa australialaisissa olosuhteissa. PACCAR Australia uskoo, että kaksi uutta mallia, DAF XG ja XG+, määrittelevät uudelleen kaukoliikenneautojen tulevaisuuden Australian teillä.

”XG:n kehityksen aikana tavoitteemme oli parantaa auton kykyjä soveltumaan korkean tuottavuuden kuljetustehtäviin, jotka tekevät Australian kuljetuksista niin ainutlaatuisia”, sanoi Ross Cureton, tuotesuunnittelun johtaja.

”PACCARin maailmanlaajuisten voimansiirtokumppanuuksien kautta löysimme täydellisen yhdistelmän, joka tarjoaa askeleen eteenpäin suorituskyvyssä, polttoainetaloudessa ja kestävyydessä, säilyttäen samalla uuden sukupolven DAFin erinomaisen mukavuuden, turvallisuuden ja hienostuneisuuden.”

Australian markkinoille suunniteltu

Pääinsinööri Brad Mayn mukaan oli kriittistä, että projektia johti australialainen tiimi, jolla on vuosikymmenten kokemus tuotteiden suunnittelusta kotimarkkinoilla.

”Kyse on niin paljon muustakin kuin vain ohjaamosta ja moottorista. Runkorakenne, polttoaine- ja AdBlue-säiliöt, ilmanpuhdistus, jousitus ja akselit, vain muutamia mainitakseni. Kaiken tämän yhdistäminen vain omia markkinoitamme silmällä pitäen on asia, joka tekee XG:stä enemmän kuin osiensa summan, ja se on jotain, mitä PACCAR Australia on tehnyt yli 50 vuoden ajan”, hän sanoi.

PACCAR PX-15, kuten sitä virallisesti kutsutaan, on Euro 6 -yhteensopiva uuden sukupolven moottori. Yhtiö kertoo, että PX-15:n patentoitu arkkitehtuuri mahdollistaa sen toiminnan korkeammilla sylinteripaineilla, mikä johtaa vaikuttavaan suorituskykyyn – 660 hevosvoimaa 1 800 kierroksella minuutissa ja 3 200 Nm vääntöä 900–1 400 kierroksella minuutissa.

Jotta PX-15-moottorin korkea vääntömomentti saataisiin hyödynnettyä, australialaiset XG ja XG+ on varustettu 16-vaihteisella automatisoidulla ZF TraXon -vaihteistolla.

Uusimman sukupolven ohjaamosuunnittelullaan DAF on ensimmäinen valmistaja, joka hyödyntää päivitettyjä eurooppalaisia ohjaamon mittoja koskevia säädöksiä.

Australialaisasiakkaille XG ja XG+ ovat nyt tilattavissa, ja niiden tuotanto alkaa Kenworth DAF Bayswater -tehtaalla tammikuusta 2025 alkaen.



Lue seuraavaksi