Uutiset

Työkoneet

Hyvämaan valikoima laajenee ympäristöystävällisiin Shell Panolin -tuotteisiin



Sveitsiläinen Panolin on perinteikäs yritys, joka on jo lähes 40 vuoden ajan toiminut ympäristöystävällisten voiteluaineiden tuotekehityksen kärkinimenä. Huippuluokan yritys kiinnitti luonnollisesti alan muiden toimijoiden huomion, ja marraskuussa 2022 Panolin siirtyi yritysoston kautta Shellin vankkojen hartioiden suojiin. Shellin kautta etenkin biohajoavista voiteluaineista tunnetut Panolin-tuotteet saapuvat nyt voimakkaammin myös Suomen markkinoille, kun ne liittyvät nokialaisen Hyvämaa Oy:n laadukkaaseen tuotekattaukseen.

Voiteluaineiden merkitystä nykyaikaisen yhteiskunnan toimimisessa ei voi arvostaa liikaa, sillä ne pitävät sananmukaisesti maailman liikkeessä niin teollisuuden, rakentamisen kuin liikenteen osalta. Onkin luonnollista, että voiteluaineiden tekniseen kehitykseen panostetaan valtavasti sekä tehokkuuden ja puhtauden kannalta, ja kilpailu maailman kärjessä on kovaa. Shell otti merkittävän askeleen ympäristöystävällisyyden suuntaan hankkiessaan Panolin-yhtiön tietotaidon haltuunsa, sillä Panolinin biohajoavat voiteluaineet suojaavat laitteita ankarissa olosuhteissa, ja samalla tarjoavat valinnanvaraa asiakkaille, jotka haluavat ottaa konkreettisia askelia kohti kestävää kehitystä.

Biohajoavuus maailman huippua

Biohajoavuus on ominaisuus, jonka kaikkien voiteluaineiden parissa työskentelevien on syytä ottaa jatkossa tarkoin huomioon. Biologisella hajoavuudella mitataan kemikaalin tai kemiallisen seoksen hajoamista mikro-organismien toimesta, sekä sen säilyvyyttä ympäristössä. Mikro-organismit hajottavat laadukkaat voiteluaineet luonnossa nopeasti vaarattomiksi aineiksi, mikä on hyvin tärkeää esimerkiksi mahdollisissa vuototilanteissa. Kaikki Shell Panolin -tuotteet ovat helposti biohajoavia, ja niillä on alhainen ekotoksisuus. Näin tuotteet täyttävät korkeidenkin ympäristövaatimuksien kriteerit vaivatta.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi Panolin-tuotteet ovat myös muilta ominaisuuksiltaan laadukkaita. Panolin-tuotteiden tyydyttyneiden synteettisten estereiden korkea viskositeetti-indeksi takaa suorituskyvyn kaikissa lämpötiloissa, ja myös korroosionsuoja, leikkauskestävyys, kulumissuoja sekä kuormankantokyky vastaavat koviinkin vaatimuksiin. Panolin-tuotteet on suunniteltu vähentämään öljyn kulutusta, ja pidemmät öljynvaihtovälit säästävät luontoa ja tuovat taloudellisia säästöjä.

Shellin totuttuun tyyliin kaikki Panolin-tuotteet on tutkittu monipuolisesti, ja niillä on esimerkiksi ISO 15380-, EU Ecolabel-, Swedish Standard- (SS) sekä USA EPA VGP -sertifikaatit. Merkittävä saavutus on myös teknologiajätti Bosch Rexrothin myöntämä RDE 90245 -hyväksyntä Panolinin biohajoavalle hydrauliikkaöljylle.

Taloudellisesti järkevä kokonaisratkaisu

Yrityksiä kohtaan kohdistuu tällä hetkellä suuriakin kustannuspaineita, ja säästöjä etsitään usein kaikista mahdollisista suunnista. Pitkälle kehitetyt Shell Panolin -tuotteet eivät kuulu hintaluokaltaan alan edullisimpaan päähän, mutta kokonaisuus huomioiden niiden hankinta on kuitenkin pitkällä tähtäimellä kannattavaa muutenkin kuin ympäristöystävällisistä syistä.

”Panolin-tuotteiden avulla yritys osoittaa vastuullisuutta sekä valmiutta muuttua, samalla kuitenkaan yrityksen suorituskyvystä tinkimättä. Monen alan kilpailutuksissa tullaan myös kiinnittämään jatkossa runsaasti huomiota biohajoavien aineiden käyttöön, ja Panolin-tuotteita käyttämällä voi huoletta suoriutua myös kaikkein ympäristöltään herkimpien, kuten vesistörakentamisen urakoiden hoitamisesta. Samalla laadukkaat tuotteet vähentävät laiterikkoja, huoltokustannuksia sekä jäteöljyn kierrätysmaksuja ja lisäävät yrityksen tehokasta työaikaa”, kertoo Ossi Hyvämaa.

Hyvämaan tuotteilla maa voi hyvin

Hyvämaa Oy on jo vuosikymmenten ajan yhdistänyt laadukkaiden tuotteiden myynnin ammattitaitoiseen korjaamotoimintaan. Alan vankka kokemus ja kotimaisen asiakaskunnan työtehtävien tuntemus on opettanut luottamaan vain huippuluokan tuotteisiin, ja nyt edustukseen saapuneet Shell Panolin -tuotteet soveltuvat oivallisesti Hyvämaan valikoimaan.

”Tänä vuonna markkinoilla on luonnollisesti näkynyt rakennusalan rauhallisuus, mutta onneksi monella muulla alalla toiminta on ollut vilkkaampaa. Vuosien aikana rakentuneet, usein sukupolvista toisiin kestäneet asiakassuhteet ovat luonnollisesti meille tärkeitä, ja asiakkaat tietävät saavansa meiltä ainoastaan laadukkaita tuotteita ja kunnon palvelua. Olemmekin tehneet selkeän linjauksen, ja tarjoamme vain alan parhaimpia tuotteita, joiden avulla asiakas saa yhdistettyä toimintavarmuuden sekä ympäristöystävällisyyden työtehtäviinsä”, korostaa Hyvämaa.

”Tällä hetkellä urakoitsijoihin kohdistuvat kovat paineet, sillä esimerkiksi metsäpuolen tehtävissä täytyy onnistua yhdistämään tehokkuus luontoa säästävään toimintaan. Edustamiemme Shellin ja Totalin tuotteiden avulla tämä onnistuu ongelmitta, sillä niiden ominaisuudet täyttävät kovimmatkin kriteerit vuosiksi eteenpäin. Pelkkään hintaan tuijottaminen onkin heikko ratkaisu voiteluaineiden osalla, sillä huipputuotteiden tuoma luotettavuus näkyy pitkässä juoksussa taloudellisina säästöinä ja tuotannon kasvuna. Laatu puhuu puolestaan”, päättää Hyvämaa.

Lue seuraavaksi