Uutiset

Kuljetuskalusto

Hyvämaa Oy: Laadukkaita tuotteita ja osaavaa palvelua yli 50 vuoden kokemuksella


Arto Viitala ja Ossi Hyvämaa osaavat vuosikymmenten kokemuksella tarjota asiakkaille toimivat ja kustannustehokkaat ratkaisut voiteluaineiden, öljyjen, ympäristötuotteiden ja korjaamotarvikkeiden osalta. Shellin ja Totalin tuotteet muodostavat valikoiman vahvan rungon, jota täydentävät esimerkiksi Nesteen ja ELF:n valikoimat.


Nokialainen kolmannen polven perheyritys Hyvämaa Oy edustaa huippuluokan voiteluaineita, öljyjä, rasvoja, kemikaaleja sekä alan tarvikkeita, ja raskaan kaluston ammattitaitoinen korjaamo pitää puolestaan asiakkaan pyörät pyörimässä. Yritys seuraa alan kehitystä tarkalla silmällä ja tuotevalikoima kehittyy jatkuvasti niin teknisten ominaisuuksien kuin ympäristöystävällisyyden osalta. Tarjonnan laajuuden ja ammattitaidon lisäksi Hyvämaa on aina tunnettu yksilöllisestä, asiakasta kunnioittavasta palvelusta, jonka ansiosta myös asiakassuhteet ovat jatkuneet vuosikymmenistä ja sukupolvista toiseen.

Hyvämaalla varaston kattavuus ja nopeat toimitukset ovat aina olleet kunnossa, kuten yrityksen toisen perustajan Hannu Hyvämaan vuosikymmenten takainen kuva osoittaa. Artikkelin alapuolen kuvaosiossa lisää mielenkiintoisia kuvia Hyvämaan pitkän historian varrelta.

Kun isä ja poika, Olavi ja Hannu Hyvämaa perustivat yrityksen vuonna 1968, he tuskin arvasivat minkä tyyppisiä muutoksia autonhuollon ja öljytuotteiden alalla tultaisiin 50 vuoden aikana kokemaan. Kolmannen sukupolven yrittäjä Ossi Hyvämaa ja hänen vaimonsa Paula ovat onnistuneet vastaamaan maailman muutoksiin ripeästi, ja tällä hetkellä Hyvämaa Oy onkin erittäin reipaskuntoinen viisikymppinen, jonka asiakaskunta voi edelleen luottaa saavansa huippuluokan tuotteita ja palveluja vanhaan kunnon Hyvämaan malliin.

Shell ja Total alan huipputuotteita

Hyvämaa Oy aloitti Shellin tuotteiden edustajana jo 1960-luvulla, ja yhteistyön onnistumisen tasosta kertovat tähän päivään saakka jatkuneet edustussopimukset.

”Shellin tuotteiden korkea taso on aina miellyttänyt suomalaisia, ja yrityksen maailman kärkeä edustava panostus tuotekehitykseen on taannut oikeiden aineiden löytymisen käytännössä kaikkiin tarpeisiin. Viimeaikaisimpia uutuuksia ovat olleet esimerkiksi biotuotteet, henkilöautoluokan pienikitkaiset voiteluaineet sekä raskaalle puolelle vaikkapa vetopöytärasvat käytännöllisissä kertakäyttöpakkauksissa”, kertoo Ossi Hyvämaa.

”Olemme toimineet myös Total-tuotteiden virallisena jakelijana vuodesta 2015 ja merkin tuotteiden laaja skaala sekä hyvä saatavuus ovat olleet tärkeitä seikkoja etenkin viimeaikaisten maailmanlaajuisten mullistusten aikana. Totalilla, kuten myös Shellillä, on myös hyvin kattava tukiverkosto, jonka kautta saadaan nopeasti apua esimerkiksi teknisissä kysymyksissä, analyysipalveluissa sekä muissa kokonaispalveluissa. Tämä takaa asiakkaille nopean palvelun ja mahdollisten ongelmakohtien ripeän ratkaisun”, Hyvämaa lisää.

Palveluasenteella eteenpäin

Tervepohjaisen yrityksen tuntomerkki on pitkäkestoisten asiakassuhteiden lisäksi myös työntekijöiden viihtyvyys. Hyvänä esimerkkinä toimii Hyvämaan Arto Viitala, joka öljy- ja voitelualan pitkäaikaisena ammattilaisena tuntee hyvin alan myynnin vaatimukset.

Kattavat raskaan sarjan sekä henkilöautopuolen korjaamopalvelut täydentävät Hyvämaan tarjontaa ja ammattitaitoinen henkilökunta sekä monipuolinen korjauskalusto auttavat asiakkaita kaikissa tilanteissa.

”Pelkän tuotemyynnin sijaan asiakasta täytyy palvella kokonaisvaltaisesti, mikä edellyttää asiakkaan toiminnan ja konekaluston tuntemusta. Osaamme varata varastoon tarvittavia tuotteita ja pystymme palvelemaan esimerkiksi jäteöljyjen käsittelyssä. Suoraan varastosta ovat saatavilla esimerkiksi öljynimeytysaineet, imeytysmatot, hätäpakkaukset, valuma-altaat sekä puhdistusaineet. Näin asiakas voi varmistua helposti kaiken ajan tasalla olemisesta ja ympäristövaatimusten täyttämisestä. Ympäristötuotteet muodostavatkin toiminnallemme yhden lisätukijalan ja seitsemän henkilön huolto- ja korjaamotoimintamme tukee puolestaan saumattomasti myyntiämme. Näin asiakas hyötyy myös yhdellä käynnillä saavutettavien kokonaispalvelujen kattavuudesta ja säästää aikaa sekä rahaa”, korostaa Viitala.

Maailma muuttuu, Hyvämaa tilanteen tasalla

Maailmankriisit, saatavuusongelmat ja kiristyvät lakipykälät vaativat voiteluainealalla toimivilta tarkkaa tilanneseurantaa ja tarvittaessa nopeitakin muutoksia.

”Ympäristönäkökohdat nousevat luonnollisesti nykyään pinnalle esimerkiksi kilpailutuksissa ja biotuotteiden merkitys kasvaa vauhdilla. Totalin ja Shellin kattavan valikoiman ansiosta meillä on tarjota sopivia ympäristöystävällisiä tuotteita joka tarpeeseen ja myös toimitusajat ovat tällä hetkellä jo hyvin maltillisia.”

”Asiakaskuntamme on vuosien mittaan muodostunut hyvin monipuoliseksi, mikä on meille suuri vahvuus taloudellisten tilanteiden muuttuessa nopeastikin. Vaikka monilla aloilla on tällä hetkellä haasteita, niin esimerkiksi kaivostoiminta ja purkuala ovat vauhdissa, mikä näkyy tuotteiden menekissä. Vahvan yrittäjätaustan ansiosta ymmärrämme kyllä hyvin monen asiakkaamme haastavan tämänhetkisen tilanteen, ja pystymme varmasti tarjoamaan järkevät kokonaisratkaisut toiminnan jatkumisen takaamiseksi. Yli sukupolvien jatkuneita asiakassuhteita ei pienten kriisien takia katkaista ja tulevaisuuteen katsotaan meillä kaikesta huolimatta edelleen positiivisesti”, Ossi Hyvämaa päättää.

Lue seuraavaksi