Uutiset

Työkoneet

Oilset Oy maahantuo ja jälleenmyy Petro-Canadan voiteluaineet


Artikkelikuva: Oilset Oy on uusi toimija voitelu- ja suodatinalalla. Toimipiste sijaitsee Pirkkalan Turkkiradalla lähellä suuria koneliikkeitä. Myynti kattaa koko maan. Asiakunta muodostuu koneurakoitsijoista ja raskaan kuljetuskaluston autoilijoista. Petro-Canada Lubricantsin voiteluaineiden edustus on merkittävässä osassa Oilsetin toiminnassa. Yritys on Suomen ainut virallinen Petro-Canadan tuotteiden maahantuoja. Toiminnan pääpaino on liikkuvan kaluston voiteluaineissa, mutta myös teollisuuden ja elintarvikepuolen voiteluaineita Oilsetiltä löytyy.



Oilset Oy on viime vuoden lopulla perustettu yritys, joka tuo maahan voiteluaineita, suodattimia sekä erilaisia kone- ja autopuolella tarvittavia kemikaaleja. Päätuotteeksi voidaan lukea Petro-Canada Lubricantsin voiteluaineet. Oilset on nyt Suomen ainut virallinen Petro-Canadan tuotteiden maahantuoja, mikä takaa valmistajan hyvän teknisen tuen ja tuotetakuun voiteluasioissa. Petro-Canadan tuotteilla on jo entuudestaan laaja käyttäjäkunta maassamme. Heille Oilset takaa jatkossakin laadukkaiksi koettujen voiteluaineiden toimitukset, kuten myös uusille asiakkaille.

Oilset toimii Pirkkalassa monille kone- ja automiehille tutun Turkkiradan varrella. Välittömässä läheisyydessä on suuria koneliikkeitä, joten niissä poiketessa on helppo käydä selvittämässä myös voiteluasioita, tai vaikkapa noutamassa mukaan muutaman pytyn voiteluaineita.

Oilsetin perustajilla Matti Tavisella, Toni Lahtisella, Aukusti Nikkasella ja Jani Koskimaalla on kullakin noin 20 vuoden kokemus työkoneiden ja raskaan kuljetuskaluston voitelu- ja suodatinasioista. Miehet työskentelevät kaikki yrityksessä palvellen asiakkaita edellä mainituissa asioissa. Tavinen, Lahtinen ja Koskimaa hoitavat myyntiä ja muuta asiakaspalvelua. Nikkanen puolestaan hoitaa ostot, logistiikan järjestelyt ja laskutuksen.

Miehet Oilsetin takana vasemmalta; Aukusti Nikkanen, Matti Tavinen, Toni Lahtinen ja Jani Koskimaa. Heillä kaikilla on pitkä kokemus voitelu- ja suodatinalasta. Taustalla varastohyllyjä, jotka täydentyvät koko ajan. Turkkiradan toimipisteellä ei ole varsinaista myyntitiskiä, mutta tuotteita voi tarpeen mukaan noutaa paikanpäältä. Muutoin toimitukset saadaan perille ympäri Suomen muutamassa päivässä.

Turkkiradalta ympäri Suomen

Oilsetillä on Turkkiradalla toimitilat, joissa konttori ja varasto toimivat. Konttorissa on myös hyvät tilat esimerkiksi öljykoulutusten järjestämiseen. Varaston puolelta löytyy tietenkin yrityksen edustamia tuotteita, niin voiteluaineita, suodattimia ja erilaisia kemikaaleja pikaiseenkin toimitukseen. Toni Lahtinen lupaa toimitukset perille ympäri koko Suomen 1–2 arkipäivän sisällä, edellyttäen toki, että tilaus saadaan sisään virka-ajan puitteissa. Ja ainahan voi poiketa noutamaan itse tavaraa, jos oikein kiire yllättää. Soitto vain alle, ja paketti odottaa jo valmiina pihaan kurvatessa.

Petro-Canadan tuotteet ovat Matti Tavisen mukaan merkittävässä osassa yrityksen toimintaa. Itsellään hänellä on pitkä kokemus merkin parissa toimimisesta. Hän on urallaan perehtynyt syvällisemmin voiteluaineiden maailmaan ja antanut paljon koulutusta voiteluasioissa. Koulutuksia on mahdollisesti tarjolla jatkossakin.

Jani Koskimaa tässä opastamassa asiakasta voiteluasioissa. Työ on pitkälti toimistossa istumista, mutta Oilsetin miehet käyvät myös säännöllisesti työmailla ja asiakkaiden varikoilla opastamassa öljyvalinnoissa.
”Yrityksen toiminta on vasta aluillaan, joten järjesteltävää on paljon. Jatkossa on kuitenkin tarkoitus viettää enemmän aikaa asiakkaiden luona, kun on saatu ”kotipesä” kuntoon”, sanoo Matti Tavinen.

Kylmästä Kanadasta kylmään Pohjolaan

Petro-Canadan voiteluaineet kehitetään ja valmistetaan Kanadassa, Toronton lähellä. Matti Tavinen sanoo, että kanadalaisilla on tietämys kylmissä olosuhteissa toimimisessa ja se näkyy tuotteissa. Niin työkoneissa kuin kuljetuskalustossa törmätään lämpötilojen ääripäihin ja raskaaseen kuormitukseen. Ne täytyy huomioida voiteluainevalinnoissa. Petro-Canadan tuotteissa nämä tekijät on huomioitu sekä myös voiteluaineiden ominaisuuksien säilyvyys pitkienkin vaihtovälien aikana.

Tavisen mukaan Petro-Canadan voitelutuotteiden kivijalkana on laadukas perusöljy, jonka yritys valmistaa itse vetykrakkausmenetelmällä, jolloin perusöljystä saadaan mahdollisimman puhdasta. Menetelmä on patentoitu.

”Petro-Canadan käyttämän perusöljyn olemus on kirkas, väritön ja hajuton. Se on myös käytännössä myrkytöntä. Korkea viskositeetti-indeksi takaa laajan toimintalämpötila-alueen. Voiteluomaisuudet ovat erinomaiset myös alhaisissa lämpötiloissa. Pieni haihtuvuus ja hyvä hapettumisenkestävyys, lämpöstabiilisuus ja vedenerotuskyky ovat ominaisuuksia, joita Petro-Canadan tuotteet tutkitusti ja todistetusti tarjoavat”, luettelee Tavinen.

Öljyluokitukset ovat miehen mukaan tänä päivänä varsin ”suurpiirteiset”, jolloin laaduissa saattaa olla suuriakin eroja, vaikka ne saman luokan vaatimukset täyttäisivätkin. Hän muistuttaa myös Petro-Canadan avoimesta tiedottamisesta koskien tuotteiden ominaisuuksia. Kaikista tuotteista löytyvät suorituskyky- ja tekniset tiedot, mikä antaa mahdollisuuden tehdä tarkkoja vertailuja. Halvimmissa öljyissä on monesti kerrottu vain viskositeetti ja mahdollisesti jokin luokitus.
Tavinen muistuttaa myös Petro-Canadan öljyjen ekologisuudesta, mikä tarkoittaa voiteluominaisuuksien ja tehojen säilymistä koko vaihtovälin ajan. Näin koneen tarjoama tuotto on koko ajan korkea ja se aikaansaa kokonaissäästöä omistajalleen.

Voitelualalla nähdään enää harvoin mullistavia uutuuksia, joita sentään silloin tällöin kuitenkin vielä tulee. Petro-Canada julkaisi jo muutama vuosi sitten juuri työkonealalle soveltuvan uuden hydrauliikkaöljyn. Mineraaliperusöljyyn valmistettu Environ MV R on valmistajan mukaan helposti biohajoava öljy, joka täyttää OECD 301B -standardin koskien nopeaa biohajoavuutta. Pakkauskoot ovat kannu (20 l), tynnyri (205 l) ja IBC-kontti (1 040 l).

Voiteluaineita moniin tarkoituksiin

Petro-Canada on monipuolinen voiteluaineiden valmistaja. Oilset keskittyy toiminnassaan työkoneissa, raskaassa kuljetuskalustossa ja teollisuudessa käytettävien voiteluaineiden tarjontaan. Petro-Canada on merkittävä valmistaja teollisuuspuolen voiteluaineissa (mm. turbiini-, lämmönsiirto- ja kompressoriöljyt).

Kanadalaisvalmistaja on merkittävä myös elintarvikealan H1-hyväksyttyjen voiteluaineiden valmistajana. Niitäkin Oilset toimittaa moneen kohteeseen. Tavinen sanoo Petro-Canadan olevan maailman suurin lääkelaatuisten valkoöljyjen valmistaja.

Kaikki tuotteet valmistetaan siis Kanadassa, josta ne toimitetaan yrityksen Euroopan keskusvarastoon Hollannin Rotterdamiiin. Sieltä tavaraa saadaan Aukusti Nikkasen mukaan hyvinkin nopeasti Suomeen.

Paljon muutakin

Oilsetin Petro-Canadan voiteluainetarjonnasta löytyvät kaikki työkoneissa, raskaassa kuljetuskalustossa ja teollisuudessa tarvittavat öljyt ja rasvat, kuten moottori-, vaihteisto- ja hydrauliikkaöljyt sekä voitelurasvat. Kanadalaismerkin ohella Oilsetin tarjontaa on täydentämässä muidenkin valmistajien tuotteita ja kemikaaleja, kuten Cougar Lubricantsin ja Q8:n voiteluaineet ja Arom-Dekorin puhdistusaineet sekä AdBlue-nesteet.

Oilset tuo maahan kone- ja autopuolen suodattimia suoraan valmistajilta merkkien ollessa Mann-Filter, Hifi Filter ja Noitech. Suodatinasioissa on tarjolla niin sanottua suodatinpalvelua, jossa tarjotaan asiakkaalle helppoutta kaluston ylläpitoon. Oilset selvittää ja listaa asiakkaan tarvitsemat konekohtaiset suodattimet sekä tallettaa tiedot jatkoa varten. Näin suodattimien tilaaminen myöhemmin tiettyyn koneeseen on helppoa, kun ei tarvitse muistaa eri suodattimien monimutkaisia koodeja. Riittää, kun ilmoittaa vain kone merkin ja mallin.

Oilsetillä kerätään näin valmis huoltopaketti työmaalle toimitettavaksi konekohtaisin merkinnöin. Näin suodattimet päätyvät oikeisiin kohteisiin vähän suuremmallakin työmaalla. Ja tietenkin suodatintoimituksen mukana kulkevat myös voiteluaineet eli kaikki koneen kunnossapidon kannalta tärkeät tuotteet niin sanotulla yhden paketin taktiikalla. Lisäksi pakettiin voidaan vielä pakata mukaan voitelutarvikkeita, kuten rasvaprässejä ja öljypumppuja, joita niitäkin on Oilsetin tarjonnassa.

Laaja asiakaskunta

Asiakaskuntaa Oilsetin palveluille löytyy monilta eri toimialoilta, kuten koneurakoinnista, maataloudesta, kuljetusalalta ja kaivosteollisuudesta. Toiminnan pääpaino onkin näillä sektoreilla, mutta se ei poissulje muita aloja, kuten teollisuutta ja elintarvikepuolta. Yhtä lailla niihin on tarjolla korkealaatuisia voiteluaineita.

Edellä mainituille toimitetaan tuotteita suoraan Pirkkalasta. Asiakaskuntaan kuuluvat myös auto- ja konekorjaamot, jotka tarjoavat näin omille asiakkailleen laadukkaita tuotteita. Oilsetillä on lisäksi kymmeniä jälleenmyyjiä ympäri Suomen, kuten varaosaliikkeitä ja juuri edellä mainittuja korjaamoita.

Lopuksi Tavinen muistuttaa, että voiteluasioissa ei kannata heti tarttua siihen halvimpaan, vaan kannattaa selvittää asioita ennen valintoja. Monesti huonolaatuisten voiteluaineiden käyttö tulee yllättävän kalliiksi suurten remonttien muodossa. Monet ovat sen omakohtaisesti kokeneet ja auliisti myöntäneet. Ehkä tässä ollaan syvällä suomalaisessa sielunmaisemassa, ei uskota ennen kuin nähdään itse. Isojen ja arvokkaiden koneiden kanssa se on kallista touhua.

Oilsetillä ollaan totuttu perustelemaan laadukkaamman tuotteet edut. Siksi kannattaa ottaa yhteyttää Turkkiradan miehiin. He auttavat oikeiden voiteluaineiden valinnassa. Petro-Canadan tuotteiden osalta taustatukea antaa valmistajan NO-Nonsense-voiteluainetakuu. Siinä valmistaja korjaa vaurioituneen laitteen tai vaihtaa rikkoontuneet osat uusiin, jos rikkoontuminen johtuu Petro-Canadan tuotteista. Edellyttäen, että voiteluainetta on käytetty laitteiston valmistajan ja Petro-Canadan suositusten mukaisesti.

”Eli siksi kannattaakin uhrata hieman aikaa öljyvalintoihin. Lopussa se säästö seisoo”, päättää Tavinen.



Lue seuraavaksi