Uutiset

Yleinen

NYABille avaimet käteen -sopimus rautatiehankkeesta

NYAB allekirjoitti maaliskuussa avaimet käteen -sopimuksen rautatievaihteiden korvaamisesta Etelä-Ruotsissa sijaitsevalla rataosuudella. Sopimuksen arvioitu arvo on noin 140 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Ruotsin liikenneviraston kanssa toteutettu projekti sisältää suunnittelun ja 26 rautatievaihteen sekä noin 2,7 kilometrin rataosuuden korvaamisen Katrineholmin ja Hallsbergin välillä Västra Stambananilla, joka yhdistää Tukholman ja Göteborgin.

Sopimus on yhteistyöprojekti jatkuvalla laskutuksella.

”Meillä on monia yhteistyöprojekteja, joissa hyödynnämme asiakkaidemme arvostamaa yhteistyökonseptiamme varmistaen projektin korkean laadun ja tehokkuuden. On ilahduttavaa, että Ruotsin liikenneviraston valinta on kohdistunut meihin, ja odotamme innolla tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan”, sanoo Johan Skoog, Vice President NYAB Sverige AB.

Projekti on yksi monista rautateitä koskevista toimeksiannoista, joita NYAB on saanut viimeisen kahden vuoden aikana, ja niitä koskeva osaaminen sekä kokemus ovat kasvaneet organisaatiossa voimakkaasti.

”Kyseessä on yksi suurimmista rautatieprojekteistamme tähän mennessä. Projekti on osa viime aikoina saatujen merkittävien tilausten sarjaa. Olemme erittäin ylpeitä tämän luottamuksen saamisesta ja otamme sen nöyrinä vastaan, sillä se osoittaa palvelutarjontamme kilpailukykyisyyden ja vahvistaa asemaamme tässä markkinasegmentissä”, Skoog sanoo.

Suunnittelu- ja maatyöt aloitetaan välittömästi. Vaihteiden vaihtotyöt ajoittuvat vuosille 2025 ja 2026.


Lue seuraavaksi