Uutiset

Yleinen

Kreate Group vahvistaa asemaansa erikoispohjarakentajana Suomessa

Kreate Group Oyj:n ja kansainvälisen Keller Group plc:n puoliksi omistama KFS Finland Oy on allekirjoittanut sopimuksen NordPile Oy:n ostamisesta. Kaupan toteutuminen on ehdollinen eräille tavanomaisille ennakkoehdoille, joiden odotetaan täyttyvän syyskuun 2021 loppuun mennessä.

NordPile on yksi Suomen johtavista erikoispohjarakentajista. Yrityskauppa on linjassa KFS Finlandin ja Kreate Groupin kasvustrategian kanssa ja toteutuessaan vahvistaa Keller Groupin asemaa Pohjoismaissa.

”Yrityskaupan myötä vahvistamme merkittävästi erikoispohjarakentamisen markkinaosuuttamme Suomessa. KFS Finland on jo nyt suurien porapaalujen markkinajajohtaja kotimarkkinoilla, kun taas NordPile on yksi johtavista tekijöistä pienemmissä porapaaluissa sekä lyöntipaaluissa. Yhdistämällä vahvat tietotaitomme ja toimintomme voimme tarjota entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua, erityisesti vaativissa pohjarakennusprojekteissa”, kertoo KFS Finlandin toimitusjohtaja Tommi Hakanen.

Yrityksinä KFS Finland ja NordPile muistuttavat toisiaan. KFS Finlandin liikevaihto vuonna 2020 oli 43 miljoonaa euroa ja henkilöstöä noin 50, kun NordPilen liikevaihto oli 14 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja henkilöstöä noin 40.

”Meillä on pitkä historia yhteistyöstä KFS Finlandin kanssa erilaisissa projekteissa. Jaamme samat arvot ja liiketoimintamme ovat samankaltaisia. Yhtiöiden erikoisosaamisalueiden yhdistäminen tarjoaa meille ainutlaatuisen tilaisuuden kehittyä ja kasvaa. Monipuolinen erikoisosaaminen tekee meistä erittäin vahvan tekijän pohjarakentamisen markkinoilla”, toteaa NordPilen toimitusjohtaja Ossi Hakanen.

Yrityskauppa vahvistaa toteutuessaan sekä Kreate Groupia että Keller Groupia

Kun rakennettavat alueet ovat entistä monipuolisempia ja vaativimpia, erityisesti kaupunkien keskustoissa, lisääntyy tarve myös erikoispohjarakentamisen osaamiselle.

”KFS Finlandin vahvistuminen tukee myös Kreate Groupin strategista kasvua ja menestystä, erityisesti vaativissa projekteissa. Yhdessä voimme auttaa asiakkaitamme silloinkin, kun perinteiset keinot eivät riitä”, vakuuttaa Kreate Groupin toimitusjohtaja Timo Vikström.

”Yritysosto vahvistaa asemaamme alueen johtavana geoteknisten ratkaisujen tarjoajana sekä laajentaa asiantuntemustamme Keller Groupissa. Olemme iloisia toivotttaessamme NordPilen osaksi KFS Finlandia”, sanoo Keller Groupin Euroopan johtaja Jim De Waele.

Lue myös: Lillholmenin uusi läppäsilta helpottaa veneilyä

Lue seuraavaksi