Uutiset

Yleinen

DB Schenker rakentaa Tampereen alueterminaalin Lempäälään

DB Schenker puoliperävaunuyhdistelmä

DB Schenker rakentaa Tampereen alueen uuden terminaaliin Lempäälään Marjamäen yritysalueelle. Uusi terminaali korvaa nykyisin Tampereen Hervannassa sijaitsevan terminaalin, joka on rakenteeltaan ja toiminnallisesti vanhentunut ja ahdas. Lempäälään rakennetaan 13,5 hehtaarin tontille 11 250 neliömetrin lämmitetty terminaali ja lähes 4 000 neliömetrin lämmittämätön ulkohalli.  Terminaalin rakennustyöt alkavat vuoden 2021 alussa ja käyttöön terminaali otetaan kesällä 2022. Terminaali-investoinnin arvo on noin 21,5 miljoonaa euroa.

”Tampereen alue on DB Schenkerille erittäin tärkeä teollisuuden keskittymä. Nyt rakennettava uusi terminaali tehostaa kiinteistön operatiivista käyttöä ja mahdollistaa alueen asiakaskunnan palvelemisen paremmin kaikissa tuoteryhmissämme eli maa-, lento- ja merikuljetuksissa”, sanoo Schenker Oy:n toimitusjohtaja Petteri Nurmi. ”Tutkimme useita vaihtoehtoisia sijainteja ja päädyimme Lempäälään lähinnä erinomaisten yhteyksien ja oman verkostomme synergioiden vuoksi. Sijainti kolmostien varrella mahdollistaa ympäristön kannalta tehokkaat täyttöasteet.”

”Lempäälä toivottaa DB Schenkerin tervetulleeksi valtakunnan pääväylien varteen! Olemme kiitollisia ja otettuja sijoittumispäätöksen kohdistumisesta Lempäälän Marjamäkeen aivan Ideaparkin läheisyyteen. Alueen hyvän sijainnin lisäksi olemme panostaneet vihreään lähienergiaan ja suuri aurinkopaneelikenttä sijaitseekin tulevan terminaalin vieressä. Odotamme innolla rakentamisen alkua ja yhteistyötämme”, sanoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö, joka on tyytyväinen DB Schenkerin sijoittumispäätökseen:

DB Schenker jatkaa Lempäälässä voimakasta terminaaliverkostonsa uudistamista. Uusin terminaali on Lietoon rakennettu Turun alueen terminaali, joka otetaan käyttöön heinäkuun alussa. Sitä aiemmin rakennettu uudet terminaalit Poriin vuonna 2018, Vaasaan 2016, Vantaalle 2015 ja Lappeenrantaan 2014. Lisäksi Lahden terminaalin täydellinen peruskorjaus valmistui vuonna 2019. DB Schenker hyödyntää kiinteistöissään yhä laajemmin aurinkoenergiaa ja maalämpöä.

Lue myös: DB Schenker tukee nesteytetyn maakaasun käyttöä ajoneuvoissaan

Lue seuraavaksi