Uutiset

Uutiset

Päällystevaurioita vilkkailla teillä – Uudenmaan ELY-keskus

Tienkäyttäjiltä tarvitaan nyt varovaisuutta liikenteessä, sillä talven vaihtelevat kelit ovat saaneet vilkkaimpien teiden päällysteet vaurioitumaan nopeasti. Ongelmallisimmilla tieosuuksilla nopeusrajoituksia lasketaan tilapäisesti, kunnes vauriot saadaan korjattua.

Päällysteiden vaurioituminen aiheuttaa haittaa. Talven vaihtelevat kelit ovat saaneet erityisesti vilkkaimpien teiden päällysteet vaurioitumaan nopeasti ja päällysteen huonosta kunnosta varoitetaan monin paikoin. Tienkäyttäjiltäkin edellytetään tarkkaavaisuutta, sillä suurikin vaurio voi vilkkaalla tiellä syntyä nopeasti. Päällystevaurioiden syynä on veden jäätyminen ja sulaminen päällysteen huokosissa sekä veden ja liikenteen aiheuttama rasitus. Paikkausmenetelmiä on näissä oloissa rajoitetusti käytettävänä ja vaurioita syntyy tällä hetkellä enemmän kuin ehditään paikata.

Ongelmallisimmilla osuuksilla joudutaan laskemaan nopeusrajoitusta tilapäisesti, kunnes vauriot saadaan pysyvämmin korjattua. Vilkkaiden teiden huonokuntoisimmat osuudet priorisoidaan uudelleenpäällystysohjelmassa myös aikataulutuksessa.Akuutit palautteet tiestön kunnosta: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100


ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu: p. 0295 020 600


Ohjeet vahingonkorvauksen hakuun: https://www.ely-keskus.fi/vahingonkorvauksetLue seuraavaksi