Uutiset

Työkoneet

Youtuben kertomaa – kinosten kesyttäjät

Talvi alkaa kääntyä hiljalleen kohti kevättä ja ehkä pahimmat lumimyräkät ainakin etelässä ovat jo takanapäin, tai sitten ei. Pekka Pouta povaa yhtenä päivänä yhdenlaista säätä ja seuraavana sitä toisenlaista. Konstit kinosten selättämiseen ovat monet. Keräsimme lumenpoistoon keskittyviä videoita tähän artikkeliin.

Alpeilla mennään eikä meinata. Sitä lunta voi tulla metrikaupalla yhdessä yössä. Talosta ei pääse pihalle kuin yläkerran ikkunasta. Alppiteillä sitä saa kurvailla varovasti. Ajoittain pudotus penkalta on melko raju.


Toisessa Mr. Snowblow -nimellä esiintyvän auramestarin videossa seurataan johtajaa.


Markus Trobeck taitaa olla naapurimaan poikia. Länsinaapurin, joka tunnetaan kolmesta kruunusta ja hapansilakasta, eikä paljon mistään muusta. Ai niin ja kohta Natosta, ehkä.


Kun allekirjoittanut oli kakara 60-luvulla, lunta riitti. Aitoja pystytettiin teiden varsille tuiskulunta pysäyttämään. Reppu selässä ja raappahousut jalassa hiihdettiin kouluun ja lunta työnnettiin traktorin takalevyllä niska korkkiruuvilla. Ei ollut Willejä eikä hienoja linkoja. Meillä se traktori oli aina Fordson, videossa Volvo BM 800 Turbo. Oi niitä aikoja.


Hee. Löytyihän se Fordikin (7 000). Tulee lapsuus ja nuoruus mieleen. Nostalgiapläjäys parhaasta päästä.


Jos tämä olisi musiikkia niin kyseessä olisi potpuri. Lord Gizmo on kerännyt yhteen videoon hyvän valikoiman erilaista lumentappolaitetta. Miehen kanavalta löytyy kaikenlaista ”hunajaa” konefriikeille.


Bobcatti ja linko ne yhteen soppii.


Daavid se tappoi kuulemma Goljatin lingolla. Näillä lingoilla ei toivottavasti oteta keneltäkään nirriä pois. Epäilemättä sekin onnistuisi. MegaMach Review -kanavaan kannattaa tutustua lähemmin. Kaikenlaista pörinää ja vähän muutakin.


Homma käy Arctic Machinesin keinoilla.


Mistä Suomen rautateille saataisiin tällainen? Ei tosin taida ihan Stage V -päästömääräykset alittua.


Ei yhtä lunta puskevaa junaa ilman toista. Tapahtui kerran Ontariossa Kanadassa vuonna 2015.


Ei näihin talvea vastaan taisteleviin juniin kyllästy. Linko edessä, mutta tarina ei kerro onko ravintolavaunua keskellä.


https://youtu.be/EAKRsuh_AOU?feature=shared
Tässä videossa sitä lunta on hieman runsaammin. Mutta siitäkin pääsee läpi, kun on kunnon vehkeet. Machinery Present -kanavalla on yli puoli miljoonaa tilaajaa.


Tämänkertaiset lumityöt päättyvät Yellowstonen kansallispuistoon, missä tiehöylää avustaa pari puskukonetta. Näitä videoita katsoessa sitä ihmettelee yhä vahvemmin, miten 10 sentin lumikerros täällä meillä saa liikenteen sekaisin. Kun jossain satanut lumi mitataan metreissä, ei senteissä.


Lue seuraavaksi