Uutiset

Työkoneet

Ympäristöystävällisyys on valttia

Kaeser M 171

Kaeser esittelee kerralla useamman uuden rakennuskompressorin, joissa on nykyaikainen pakokaasun jälkikäsittely ja jotka toimittavat edullista paineilmaa luotettavasti ja tehokkaasti.

Uudet kompressorit, jotka loistavat paitsi tehollaan myös monilla lisäominaisuuksillaan, ovat saaneet nimikseen M 114, M 115, M 130 ja M 171. Niiden paineet kattavat alueen 7–14 baaria ja tuotto alueen 7,5–17 m³/min. Kaikkia malleja voidaan käyttää paikoissa, joissa päästömääräykset ovat erittäin tiukat, sillä laitteissa on vakiona joko dieselhiukkassuodatin tai hapetuskatalysaattori. Dieselhiukkassuodatin täyttää jopa Sveitsinkin ilmanpuhtausasetuksen tiukimmat vaatimukset.

Sopivimman mallin määrää kunkin käyttäjän oma vaatimustaso ja käyttökohde. Mobilair-rakennuskompressorit soveltuvat kaikkiin alan töihin: puhallustöihin, kaapelien puhallusasennukseen, purkutöihin jne. Mallit M 114 ja M 115 (moottorin nimellisteho 85 kW) ovat 10 m³:n kokoluokassa erityisen ketteriä vaihtoehtoja. M 171 on oikea valinta, kun tarvitaan suuria tehoja nopeasti ja käyttökohteessa vaaditaan paljon paineilmaa (6-sylinterinen Deutz-moottori 129 kW, neljä painetasoa 8,6–14 baaria, tuotto maks. 17 m³/min 8,6 baarin paineessa). M 130 -rakennuskompressorin (paine 10–14 baari, tuotto 9,4–12 m³/min) erikoisuus on, että se voidaan varustaa tehokkaalla 23 kVA:n generaattorilla ja joka voi tuottaa kolmivaihevirtaa. Generaattori ilmoittaa jännitteen ja taajuuden kompressoriohjaukselle, jotta paineilman saatavuus olisi maksimaalista sähkönkulutukseen mukautettuna.

Työntöjarrulla ja korkeussäädettävällä tai kiinteällä vetoaisalla varustettujen siirrettävien laitteiden ohella laitteet voidaan toimittaa myös kiinteään asennukseen soveltuvina ja varustaa erilaisilla jälkikäsittelylaitteilla (paineilman jälkijäähdytin, syklonierotin jne.).

Lue seuraavaksi