Uutiset

Työkoneet

YIT:lle infrarakentamisurakka Tukholmasta

YIT ja Stockholm Vatten ab ovat allekirjoittaneet sopimuksen Tukholman Henriksdalin jätevedenpuhdistamon infrarakennustöistä. Työt alkavat helmikuussa 2019 ja valmistuvat joulukuussa 2023. Sopimuksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan.

Sopimus sisältää puhdistamon maansiirto-, betoni- ja louhintatyöt sekä maanalaisten puhdistusjärjestelmien asennustöitä tunnelitilassa. YIT vastaa tunnelin sisäpuolisista töistä, joilla valmistellaan laitoksen uuden jätevedenpuhdistustekniikan käyttöönottoa. Lisäksi YIT kunnostaa ja tehostaa koko lietteenkäsittelyprosessia. Urakan suurin yksittäinen osa koostuu uuden lietteenerottelurakennuksen ja sen vaatimien laitteistojen rakentamisesta. Nykyisen puhdistamon toiminta jatkuu normaalisti rakennustöiden ajan.

”Meillä on paljon osaamista vaativien maanalaisten laitosten rakentamisesta. Stockholm Vatten ab:n kanssa olemme tehneet yhteistyötä vuodesta 2016 lähtien ja toteuttaneet heille kolme merkittävää urakkaa. Olemme ylpeitä luottamuksenosoituksesta, että saamme olla osana jätevedenpuhdistamon kehitysprojektia, mikä tukee visiotamme rakentaa kestäviä kaupunkiympäristöjä. Yhteisenä tavoitteenamme on, että asiakas saa käyttöönsä uusinta ja moderneinta tekniikkaa edustavan jätevedenpuhdistamon”, kertoo YIT:n Infraprojektit-segmentin johtaja Harri Kailasalo.

Henriksdalin jätevedenpuhdistamo on Ruotsin suurin ja yksi suurimpia koko Euroopassa. Se palvelee noin miljoonaa ihmistä ja käsittelee noin kaksi kolmasosaa suur-Tukholman kunnallisista jätevesistä. Se on myös yksi maailman suurimmista peruskallion sisään rakennetuista jätevedenpuhdistamoista.

Lue seuraavaksi