Uutiset

Työkoneet

YIT rakentaa vesivoimalaitoksen Länsi-Norjaan

YIT ja norjalainen energiayhtiö Sunnhordaland Kraftlag as ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden vesivoimalaitoksen rakentamisesta Hordalandin lääniin Länsi-Norjaan. Sopimuksen arvo noin 33 miljoonaa euroa. Rakennustyöt alkavat lokakuussa 2018 ja ne valmistuvat joulukuussa 2021. Hanke kirjataan kolmannen vuosineljänneksen tilauskantaan. Uusi voimalaitos “Løkjelsvatn Kraftverk” sijaitsee lähellä Etnen kaupunkia. Sopimus kattaa voimalaitoksen rakentamisen sisältäen vedenoton, voimalan ja noin viiden kilometrin mittaisen tunnelin.

YIT on aiemmin rakentanut samankaltaisen vesivoimalaitoksen Norjaan sekä myös rakentanut voimalaitoksia ja osallistunut voimalaitoshankkeiden pohja- tai korjausrakentamiseen Ruotsissa ja Suomessa.

”Meillä on vahva asema infrarakentamisen ratkaisuissa ja palveluissa Pohjoismaissa sekä Baltian maissa. Tämä urakka on hyvä esimerkki projektista, jossa energiasektorin erityisosaamisellamme on merkittävä rooli”, sanoo Harri Kailasalo, Infraprojektit-segmentin johtaja YIT:ltä.

Lue seuraavaksi