Uutiset

Työkoneet

YIT mukana kahdessa patohankkeessa Norjassa

YIT rakentaa Norjaan uuden padon korvaamaan 1940-luvulla Mjåvatn-järvelle rakennetun padon sekä korjaa 1960-luvun puolivälissä rakennetun Kulin padon.

YIT rakentaa E-CO Energi -yhtiölle uuden padon Ålin kuntaan Etelä-Norjaan. Se korvaa vanhan 1940-luvulla rakennetun padon Mjåvatn-järvellä ja sijoittuu sen alapuolelle. Padon rakentamisen lisäksi YIT louhii alueelle noin 500 metriä pitkän tunnelin. Uusi pato on noin 100 metriä pitkä ja korkeimmillaan 11 metriä.

YIT:n työ kestää vuoden 2019 kesästä vuoden 2020 syksyyn. Koko hanke valmistuu vuoden 2021 kesällä. E-CO Energi on Norjan toiseksi suurin sähköntuottaja, ja sen omistaa Oslon kunta. YIT korjaa myös Etelä-Norjassa Sirdalin kunnassa sijaitsevan Kulin padon Agder Energi -yhtiölle. Se rakennettiin alun perin 60-luvun puolivälissä. Sopimus pitää sisällään padon korjauksen, joka on pääosin betonin valamista liukumuotin avulla. Pato on 22 metriä korkea ja 320 metriä leveä.

Työ aloitettiin jo toukokuussa 2019 ja korjaukset valmistuvat marraskuussa 2020.

”Vesivoimahankkeet ovat tärkeä painopiste YIT:n infraprojekteille. Mjåvatn-pato on neljäs YIT:n vesivoimahanke Norjassa. Muita käynnissä olevia hankkeita ovat Kulin pato sekä Jølstran ja Løkjelsvatnin-sähkölaitokset. Kestävä kehitys on tärkeä osa YIT:n strategiaa, ja olemme ylpeitä voidessamme olla mukana lähes päästöttömän energian kehityksessä kasvavan yhteiskunnan tarpeisiin”, sanoo Harri Kailasalo, YIT:n infraprojektit -segmentin johtaja.

Lue seuraavaksi