Uutiset

Työkoneet

YIT louhii taas Posivassa

YIT ja Posiva Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Posivan loppusijoituslaitoksen toisesta louhintaurakasta. Sopimuksen arvo on noin 17 miljoonaa euroa, ja se kirjataan vuoden kolmannen vuosineljänneksen tilauskantaan. Urakka alkaa loppuvuodesta 2019 ja sen arvioitu kesto on noin kaksi ja puoli vuotta.

Sopimus kattaa loppusijoitusalueen toisen vaiheen kahden keskustunnelin sekä niihin liittyvien viiden loppusijoitustunnelin louhintatyöt Eurajoen Olkiluodossa. Louhittavat loppusijoitustunnelit ovat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia ja omaavat poikkeuksellisen tiukat laatuvaatimukset. Vaativat tunnelirakenteet edellyttävät erityistä ammattiosaamista.

”Meillä on alkanut ainutkertainen EKA-projekti, jossa toteutetaan loppusijoituslaitoksen louhinnan lisäksi kapselointilaitos kokonaisuudessaan sekä loppusijoituksen aloittamiseen tarvittavat järjestelmät jo louhittuihin tiloihin”, Posivan toimitusjohtaja Janne Mokka sanoo.

YIT on aiemmin toteuttanut Posivalle onnistuneesti jo kaksi louhintaurakkaa.

”Aiemmissa urakoissa yhteistyö Posivan kanssa on sujunut erittäin hyvin ja olemme iloisia jatkaessamme yhteistyötä tässä vaativassa hankkeessa. YIT on kokenut vaativien tunnelihankkeiden toteuttaja ja pääsemme nyt hyödyntämään vahvaa osaamistamme tässä mielenkiintoisessa hankkeessa”, kertoo kallio- ja erikoisrakentamisen johtaja Aleksi Laine YIT:ltä.

kuvat: Posiva Oy.

Lue seuraavaksi