Uutiset

Työkoneet

YIT ja Posiva sopimukseen

YIT ja Posiva Oy ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen Posivan loppusijoituslaitoksen ensimmäisten tunnelien louhintaurakasta. Sopimuksen arvo on YIT:lle noin 20 miljoonaa euroa, ja se kirjataan viimeisen vuosineljänneksen tilauskantaan.  Noin kaksi ja puoli vuotta kestävän urakan työllistämisvaikutukset ovat merkittävät, noin 100–125 henkilötyövuotta aliurakoitsijat mukaan lukien. Louhintaurakkaan kuuluu muun muassa loppusijoitusalueen ensimmäisten keskustunnelien ja niihin johtavien ajoneuvoyhteyksien louhinta.

Lisäksi alueella tehdään valmistelevia louhintoja ja kallion tiivistystyötä kapselikuilun nousuporaamiseksi myöhemmin asennettavaa kapselihissiä varten. Kapselin vastaanottoaseman louhinta noin 430 metrin syvyyteen maan alle kuuluu myös urakkaan. Säteilyturvakeskus (STUK) on todennut 25.11.2016 antamassaan päätöksessä, että Posivalla on valmius aloittaa loppusijoituslaitoksen rakentaminen. Päätöksen ja nyt solmitun urakkasopimuksen myötä ensimmäiset loppusijoituslaitoksen rakentamisluvan alaiset rakennustyöt saadaan käyntiin.

”Yhteistyö Posivan kanssa on sujunut hienosti jo aiemman urakan osalta, ja nyt tätä yhteistyötä voidaan syventää entisestään. Kun molemmilla osapuolilla tavoitteet ja intressit ovat samanlaiset, osaamista voidaan hyödyntää tehokkaammin ja tekemisestä tulee joustavaa”, YIT:n maanalaisesta rakennustoiminnasta vastaava Ari Bergström sanoo.

”Valtioneuvosto myönsi meille loppusijoituslaitoksen rakentamisluvan marraskuussa 2015. Rakentamisen valmistelut ovat edenneet hyvin ja pääsemme nyt aloittamaan loppusijoituslaitoksen ensimmäisen varsinaisen louhintaurakan YIT:n kanssa”, Posivan toimitusjohtaja Janne Mokka kertoo.

Loppusijoituslaitoksen rakentamiseen liittyvät seuraavat rakennusurakat sovitaan hankkeen edetessä.

Lue seuraavaksi