Uutiset

Työkoneet

YIT aloittaa Kankaan Arkin rakentamisen Jyväskylässä

YIT käynnistää Kankaan Arkki -toimistokohteen rakentamisen Jyväskylän Kankaan alueella. Kohteen on määrä valmistua 2021 alkuvuodesta. Seitsemänkerroksisen Kankaan Arkin kokonaispinta-ala on reilut 7 000 neliötä, joista on vuokrattu lähes 80 prosenttia. Sijoittajaneuvotteluja kohteen myynnistä käydään aktiivisesti.    

Kankaan Arkki valmistuu entisen Kankaan paperitehtaan alueelle, vanhan paperitehtaan kylkeen Tourujoen rantaan. Kokonaisuudesta muodostuu ainutlaatuinen yhdistelmä modernia, uutta toimitilaa sekä rouheaa, vanhaa tehdasmiljöötä.

Uudet toimitilat ovat asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan muunneltavaa monikäyttötilaa. Erityishuomiota on kiinnitetty sisäilman laatuun, energiatehokkuuteen sekä tilojen toiminnallisuuteen. Kohteelle haetaan ympäris­tötehokkuudesta kertova LEED-sertifikaatti.

https://www.youtube.com/watch?v=XEpgbj8bn5E&feature=emb_logo

Kankaan Arkkiin sijoittuville yrityksille tarjotaan erilaisia palveluita, kuten kokous-, siivous-, kopiointi-, postitus- ja asiakaspalvelua. Rakennuksen sisääntuloaulaan tulee kahvila ja ravintola ulkoterasseineen ja kokouksia varten vuokralaisilla on käytössä muunneltavat yhteiskäyttöiset neuvottelutilat. Pysäköintialue sijaitsee rakennuksen vieressä. Kankaalle käynnistyy pian myös uuden parkkitalon rakentaminen ja se sijoittuu Arkin välittömään läheisyyteen.

Kankaan Arkki on YIT:n ja Jykian ensimmäinen yhteinen projekti ja yhteishanke, jossa YIT vastaa kohteen suunnittelusta ja rakentamisesta ja Jykia puolestaan vuokralaishankinnasta sekä konseptikehittämisestä.

”Jykia etsii uusia toimintamalleja, joilla edistetään alueen elinvoimaisuutta. Kumppanuus YIT:n kanssa on mahdollistanut tämän hienon hankkeen käynnistämisen ja Kankaan alueen kehittymisen houkuttelevaksi työpaikka-alueeksi”, toteaa Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

Vuokralaisiksi Kankaan Arkkiin ovat tulossa Accountor, Juvenes, Monetra, Yritystehdas ja YIT. Kankaan Arkkiin muuttavat yritykset perustelevat päätöstä Kankaan erinomaisella sijainnilla ja muuntojoustavilla työskentelytiloilla ja palveluvalikoimalla.

”Monetra on kasvuyritys, joka panostaa voimakkaasti toimintansa ja koko toimialan kehittymiseen. Asiakkaiden tarpeet ja työn tekemisen tapa muuttuvat voimakkaasti, mitä kehitystä uudet tilat osaltaan edistävät. Modernit työtilat ovat samalla meille merkittävä panostus henkilöstön työolosuhteisiin ja työhyvinvointiin, minkä uskomme näkyvän hyvänä palveluna asiakkaillemme joka päivä”, kertoo Monetra Keski-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Mari Soukka.   

”Tarjoamme Juvenes Ravintola Annassa Kankaan Arkin asiakaskunnan maun mukaan suunniteltavia palveluita ja ateriavaihtoehtoja. Sujuva asiointi ja asiakkaiden viihtyminen ovat avainroolissa. Entinen tehdasalue tarjoaa hyvän kodin ja tulevaisuuden perustan nykyaikaiselle, dynaamiselle ravintolapalveluiden huippuosaamiselle”, sanoo Juvenes Oy:n toimitusjohtaja Päivi Jousmäki.

”Olemme Yritystehtaalla erittäin innostuneita tästä uudesta tilaratkaisusta Kankaan Arkissa. Kuuntelimme tarkasti kasvuun tähtääviä startup-yritysten edustajia ja käytimme ammattilaisia apuna suunnittelemaan tilan tarpeitamme vastaavaksi. Kankaan Arkissa pääsemme toteuttamaan erinomaiset ja joustavat puitteet kaikelle toiminnallemme unohtamatta yhteisöllisyyttä ja työhyvinvointia”, sanoo toimitusjohtaja Kati Rauhaniemi, Yritystehdas.

”YIT:lle Kankaan Arkki on ainutlaatuinen monessakin mielessä, sillä keskitämme kaikki toimintamme ja palvelumme Kankaalle. Meillä on myös vahva asema Kankaan asuntorakentajana. Kankaan Arkin myötä Kankaalle tulee lisää myös työpaikkarakentamista, jolla on varmasti myönteinen vaikutus ympärille rakentuvaan asuntorakentamiseen”, YIT:n yksikönjohtaja Marjaana Nissilä-Ryytty sanoo.

Kankaan Arkin valmistuttua Jyväskylän Kankaalla työskentelee yli tuhat työntekijää ja asuu tuhat asukasta.

”Kankaan kehittyminen nopeasti ja laadukkaasti on meille erittäin tärkeää Jyväskylän elinvoiman näkökulmasta. Kankaan Arkki tulee tarjoamaan jyväskyläläisille ja muualta tänne sijoittuville yrityksille uusia kasvun mahdollisuuksia ja laadukasta toimitilaa ainutlaatuisessa ympäristössä keskustan kupeessa”, elinkeinojohtaja Anne Sandelin Jyväskylän kaupungilta sanoo.

”Meille on tärkeää, että Kankaasta rakentuu erityinen ja kiinnostava alue niin asukkaille, työntekijöille kuin vierailijoillekin. Uusien hankkeiden myötä alueen lähipalvelut, joita arjessa tarvitaan, kehittyvät asukas- ja työntekijämäärien kasvaessa. Tästä hyvänä esimerkkinä on Portti-rakennukseen remontoitavan yleisen saunan avautuminen tulevana keväänä”, kertoo Kankaan projektipäällikkö Kaisa Hirvaskoski-Leinonen Jyväskylän kaupungilta.

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä aivan kaupungin keskustan välittämään läheisyyteen. Tulevaisuudessa Kangas on 2 100 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti. Alueen rakentamisessa on käytössä prosenttikulttuuriperiaate, jonka osana alueelle toteutetaan myös taidetta.

Lue seuraavaksi