Uutiset

Työkoneet

Yanmarilta kokonaan uusi ja kompaktin kokoinen pyöräalustainen kaivukone

Yanmar on esitellyt uuden sukupolven pyöräalustaisen kaivukoneen mallimerkinnältään B75W-5. Kone soveltuu hyvin taajama-alueiden työkohteisiin. Moottorina on Yanmarin 4TNV98CT-turbodiesel. Tehoa siitä saadaan 54 kilowattia (73 hv) ja vääntömomenttia 295,5 newtonmetriä 1 365 kierroksella minuutissa. Moottori täyttää Stage V -päästönormit (DPF). Koneen omapaino on 7,5 t ja huippunopeus 36 kilometriä tunnissa

Uusi B75W-5 saavuttaa 3 500 millimetrin kaivusyvyyden, kauhan murtovoima on 38 kilonewtonia, maksimiulottuvuus 6 990 millimetriä ja tyhjennyskorkeus 5 050. Hydrauliikkajärjestelmä tarjoaa mahdollisuuden käyttää samanaikaisesti monia hydraulisia toimintoja, kuten kallistuvaa kauhanpyörittäjää, hydraulisia pikakiinnikkeitä sekä hydrauliikkatoimisia työlaitteita (kouria, asfalttileikkureita, jyrsimiä jne).

Akselit kallistuvat 14 astetta, perän ylitys on varsin maltillinen, poikittain asennettu moottori ja alhainen painopiste. Siinä seikkoja, jotka tekevät koneesta vakaan käytössä, myös kun puomi on ääriasennossa. Tyvitaitto mahdollistaa seinän lähellä kaivamisen.

Vakiona oleva Smart Control -järjestelmä tarjoaa kuljettajalle mahdollisuuden valita erilaisia toimintatiloja (moodeja) monille työlaitteille. Toimintoja on nopeutettu ja niiden reaaliaikaista seurantaa on parannettu uuden seitsemäntuumaisen LCD-näytön myötä.

Yanmar B75W-5:ssä on led-valot vakiona puomissa. Lisävarusteena on saatavana erilaisia työvaloja, joilla voidaan parantaa näkyvyyttä. Koneeseen saa myös majakan. Puskulevyn kellunta-asento helpottaa pinnan tasausta ja täyttöjä. Kellunta kytketään päälle LCD-näytöltä. Lisävarusteena saatavassa uudessa tankkauspumpussa on ylitäytön esto.

Ohjaamo on ROPS/FOPS-hyväksytty, äänieristetty ja joustinkumein varustettu. Siihen saa lisävarusteena automaattisen ilmastoinnin. Huoltojen suorittaminen on pyritty tekemään helpoksi. Maan tasalta yltää moniin huoltokohteisiin ja kiipeämistä on helpotettu integroiduilla portailla. Yanmar B75W-5 on helposti muokattavissa moniin eri työtehtäviin.


Lue myös: Yanmar B110W on urbaani jokapaikan höylä


Lue seuraavaksi