Uutiset

Työkoneet

Yanmar Terex -fuusio valmis

Terex valmistaa Saksan Grailsheimin tehtaalla tela-alustaisia mini- ja midikaivukoneita, kompakteja pyöräkuormaajia sekä vielä muutamaa pyöräalustaista kaivukonemallia. Jo kesällä kerrottiin, että japanilainen Yanmar Holdings Co., Ltd. valmistelee 60 miljoonan dollarin kauppaa, jolla Terex Compact Germany GmbH siirtyy sen omistukseen. Nyt kauppa on saatu päätökseen ja se astui voimaan 1.10.2016.

Sopimus pitää sisällään edellä mainittujen konetyyppien valmistuksen ja myynnin sekä varsinaisen Grailsheimin tehdaskiinteistön kaikki muutkin toiminnot kuten tuotekehityksen. Myös varaosien jakelukeskus Rothenburgissa Saksassa kuuluu kauppaan. Yhteenliittymän kerrotaan laajentavan myynti- ja huoltoverkostoja niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa.

”Kun molempien yhtiöiden tuotekehityksen osaaminen yhdistetään, syntyy entistä laajempi tuoterepertuaari, joka palvelee asiakkaita entistä paremmin. Uskomme nostavamma nykyisen 30 miljardin jenin arvoisen Euroopan ja Pohjois-Amerikan vientiliiketoimintamme  80 miljardiin vuoteen 2020 mennessä. Samalla koko Yanmar-yhtymän liikevaihdon odotetaan kasvavan 130 miljardiin jeniin”, arvioi Yanmar Holdings Co Ltd.:n pääjohtaja Takehito Yamaoka.

Lue seuraavaksi