Uutiset

Työkoneet

Yanmar meni radalle

Saksan rautatiet (DB Bahnbau Gruppe GmbH) hankki 12,5 tonnia painavan Yanmar SV120 -kaivukoneen varsin erikoisiin töihin. Jälleenmyyjä Atlas Cottbus Baumaschinen KG teki yhteistyössä Gritzke Lasertechnik OHG:n kanssa koneeseen tarvittavat muutostyöt, jotta se täyttää radoilla työskentelyn asettamat tiukat turvallisuus- ym. määräykset. Lyhytperäisyys oli asiakkaan ehdoton vaatimus koneelle. Myös hydrauliikasta vaadittiin riittävä määrä tuottoa, joka Yanmarin tapauksessa on 190 litraa minuutissa.

Yanmar asennettiin ensinnäkin junavaunuun, josta se kykenee tekemään radalla ja sen tuntumassa vaadittavia toimenpiteitä.

Gritzke Lasertechnik OHG asensi vaadittavat elektorinset laitteet, joiden avulla saadaan asetettua raja-arvot sekä puomin liikkeille että käännölle. Tläpuolella kulkee yleensä korkeajännitteisiä kaapelita ja viereisillä radoilla junia, joten rajoittimien käyttö työssä on pakollista.

Paikallinen jälleenmyyjä maalasi koneen vielä asiakkaan vaatimiin väreihin sekä tarvittavin työlaitekiinnityksin. Koneessa käytettävä lisälaitevalikoima on laaja. OP.

Lue seuraavaksi