Uutiset

Työkoneet

XCMG Suomeen – Puolan tehdas kokoaa CE–koneet

Euroopassa CE ja TUV –hyväksyntään rakennetut koneet tunnistaa tyyppimerkinnässä Europa –lisäyksestä. Tehtaan kapasiteetti on noin 50 konetta kuukaudessa, joskin tämä yhdessä vuorossa. Komponenttitoimittajat ovat tunnettuja merkkejä kuten mm. Cummins, ZF ja Rexroth. Ensimmäiset Puolassa kootut pyöräkuormaajat ovat saapuneet Suomeenkin. Varsinais-suomalaiset  Mikko Pajunen ja Tero Haapanen sekä yrityksensä HPL koneet tuovat kiinalaismerkkiä maahan. Yrityksen kotipaikka on Naantali ja XCMG tuotemerkin maahantuonnin lisäksi miehet tuovat Euroopasta Suomeen käytettyä maansiirto- ja ajokalustoa.

”Kävimme Puolan tehtaalla katsomassa koneiden kokoonpanoa ja vakuutuimme valmistuksen laadusta. Maahantuontiohjelmassa meillä on ainoastaan Puolan tehtaalla kootut koneet. Haluamme näin varmistaa, että CE –asiat ovat varmasti kunnossa”, kertoo Mikko Pajunen Naantalissa.

”Ensimmäisenä Suomeen saimme Z-aisastolla varustetun pyöräkuormaajan ZL30G, jonka työpaino on 10,5 tonnia. Konetta on koeajettu nyt täällä Suomessa ja kaupankäynti on käynnistymässä. Hieman olemme tehneet muutoksia esimerkiksi letkujen ja johtosarjojen kiinnityksiin yksinkertaisesti nippusiteiden avulla. Samoin lattiamaton alle on lisätty äänieristystä ja läpivientejä on niin ikään tiivistetty. Näin melutasoa ohjaamossa on saatu pudotettua aikalailla. Tehtaalle olemme antaneet vinkkiä sinänsä pienien asioiden muuttamisesta ja ohjaamon äänieristyskin parannetaan jatkossa Saksassa”, jatkaa Pajunen.

”Kone on käynyt läpi sekä CE –että TUV –hyväksynnät. Sen vakiovarusteisiin kuuluvat kauha, ilmastointi, peruutuskamera sekä vielä keskusvoitelu. Kuormainta ohjataan yksivipuhallinnalla. Lisävarusteina siihen saa mm. vaa’an, aisaston jousituksen sekä hydraulisen pikakiinnikkeen. Vakiovarustein ZL30G:n hinta on nollaverolla 64.900 euroa, joten puhutaan aika edullisesta hankintahinnasta”, täydentää Haapanen.

”Myös tiehöyliin on ollut kiinnostusta jo aika lailla. Jatkossa olisi tarkoitus lisätä kotimaassa höyliin automatiikkaa ja kehittyneempi ohjausjärjestelmä. Myös höylissä hankintahinta on varmasti kilpailukykyinen”, lopettavat miehet.

Seuraavaksi viisikymppinen

ZL30G –pyöräkuormaajan moottorina on kiinalaisvalmisteinen Perkins/Lovol (92 kW), jonka teknologia pohjautuu yhteistyöhön Perkinsin kanssa. Lovolin mallisto kattaa teholuokat 28-170 kilowattia ja moottorien kehitystyö seuraa myös amerikkalaisia ja eurooppalaisia päästörajoituksia. Työkoneiden nykyinen kehitys on tasossa Euro3 ja seuraavat tasotkin tullaan kiinalaistehtaan mukaan saavuttamaan aikataulussa. Moottoreiden kehitykseen satsataankin reilusti pääomaa.
Pyöräkuormaimen nelipykäläinen powershift antaa maksimissaan 35 kilometrin tuntinopeuden eteen. Koneen hyötykuorma on tehtaan mukaan 3000 kiloa ja vakiokauhan tilavuus 2100 litraa. Kuormauskorkeus on 2.8 metriä.

Koneen leveys vakiorenkailla on hitusen alla 2,5 metriä ja korkeus ohjaamon katoon 3263 millimetriä. Runko-ohjauksen kääntökulma on 38 astetta ja minimi kääntösäteeksi tehdas antaa 4,85 metriä (kauhan ulkoreunaan).

Seuraavaksi maahan saapuu isompi malli ZL50G, jonka työpaino on 18 tonnia ja moottorina Cummins QSB 6.7 (152,7 kW).

Internet- osoitteet:

Lue seuraavaksi