Uutiset

Työkoneet

WSP suunnittelee sillan Vietnamiin

Suomen johtaviin rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyrityksiin lukeutuva WSP on allekirjoittanut sopimuksen Thu Thiem 2 -siltahankkeen rakennussuunnittelusta. WSP toimi kohteen pääsuunnittelijana. Työ sisältää sillan rakenne- ja arkkitehtisuunnittelun, erikoisvalaistuksen suunnittelun, tuulianalyysit sekä tuulilaboratoriokokeet. Thu Thiem 2 -sillan yleissuunnittelu valmistui viime vuoden helmikuussa. WSP:n alikonsulttina hankkeessa toimii paikallinen TEDI South, joka hoitaa tie- ja katusuunnittelun sekä maastotutkimukset. Sopimussumma on noin 2,7 miljoonaa euroa.

”Näemme nyt, että hyvä työ tuottaa tulosta Aasiassa, jossa meillä on jo useita referenssikohteita. Siksi olemme erittäin innostuneita tästä hankkeesta”, kertoo Suomen WSP vientijohtaja Antti Karjalainen.

Silta rakennetaan Vietnamiin, Ho Chi Minh Cityyn, entiseen Saigoniin ja se ylittää Saigon-joen. Tuleva silta tulee olemaan vinoköysisilta, jonka pääjänne on 200 metriä ja pyloni kohoaa noin 110 metrin korkeuteen. Sillan kokonaispituus on 886 metriä.

Suomen WSP on kerännyt mittavan referenssilistan eri puolille maailmaa suunnittelemistaan silloista. Yhtiö on tunnettu etenkin Aasiassa ja Intiassa, jossa sen työnäytteitä ovat esimerkiksi Vietnamin Haiphongin 1300 metriä pitkä Binh-vinoköysisilta, Intian Chenabissa sijaitseva maailman korkein ja pitkäjänteisin kaari-ratasilta. Muita WSP:n kohteita Vietnamissa ovat Rao 2 -silta sekä näyttävä Tran Thi Ly -silta Danangissa ja meneillään oleva rakennushanke Cao Lanhissa.

Myös kaikki Suomen tunnetuimmat vinoköysisillat ovat WSP:n suunnittelemia: esimerkiksi Jätkänkynttilä Rovaniemellä, Laukonsilta Tampereella, Auroran silta Helsingissä ja Raippaluodon silta Mustasaaressa Vaasan kupeessa.

OP

Lue seuraavaksi