Uutiset

Työkoneet

Wihurin Teknisellä Kaupalla kattava tuotepaletti

Wihurin Tekninen Kauppa on jo useiden vuosikymmenien ajan tunnettu alansa asiantuntijana ja luotettavana yhteistyökumppanina. Toimialan neljä liiketoimintayksikköä Autola, Witraktor, Työstö-koneet sekä Vilakone tarjoavat asiakkailleen Suomessa ja Baltian maissa kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden aina korkealaatuisista tuotemerkeistä ammattitaitoiseen jälkimarkkinointiin.

Tänä päivänä Wihurin Tekninen Kauppa pitää teollisuutemme pyörät pyörimässä tarjoamalla asiakkailleen konepuolelta mm. Mazak-työstökoneita, CAT maanrakennus ja asfaltointikoneita, CAT teollisuus- ja merimoottoreita, CAT kaasu- ja dieselgeneraattoreita, Wille- ja Schmidt-ympäristönhoitokoneita, Lindetrukkeja sekä kattavan valikoiman korjaamokoneita ja laitteita.

Kokonaisvaltaiseen toimituspakettiimme kuuluvat myös ammattityökalut maanlaajuisella jakeluverkostolla: ammattimiehille tutut Stahwille-käsityökalut, Wera-kiinnitystyökalut, Metabo-sähkötyökalut, Norton- hiomatarvikkeet, teollisuus- ja rakennuskoneet sekä ajoneuvoihin ja veneisiin Eberspächer-polttonestekäyttöiset lämmittimet.

Konekaupastaan Wihuri kuitenkin tunnetaan, eikä vähiten Caterpillareista, joiden maahantuonnin Autola aloitti huhtikuussa 1947. Vuonna 1951 Wihuri osti Autolan ja vuonna 1956 perustettiin Witraktor, johon Caterpillarin liiketoiminta siirrettiin.
Tänä päivänä Wihurin Teknisen Kaupan koneita maahantuovia liiketoimintayksiköitä on neljä: Witraktor (CAT), Autola (Wille, Linde, Schmidt, Gianni Ferrarin ruohonleikkurit), Vilakone (Willen valmistus ja vienti) sekä Työstökoneet (Mazak). Normaalissa taloudellisessa tilanteessa Wihurin Teknisen Kaupan yksiköt myyvät liki 2 000 konetta vuodessa. Eli noin yksi kone/tunti. Wihurin toimittamia koneita on käytössä noin 16 000 mitä erilaisemmissa työtehtävissä.

Tekninen Kauppa panostaa Suomen lisäksi voimakkaasti myös lähialueille. Tytäryhtiöt Virossa, Latviassa ja Liettuassa myyvät Caterpillarin maansiirtokoneita ja -moottoreita sekä voima-asemia.

Wihurin Tekninen Kauppa on kehittänyt ja tulee jatkossakin voimakkaasti kehittämään omaa jälkimarkkinointiverkostoaan. Suomessa korjaamoita on Vantaan lisäksi Turussa, Tampereella, Vaasassa, Raahessa, Kuopiossa sekä Oulussa. Tämän lisäksi Teknisellä Kaupalla on 57 piirihuoltoautoa eri puolilla Suomea täydentämässä kiinteää korjaamoverkostoa ja varmistamassa myymiensä koneiden ympärivuorokautisen käytön. Henkilökuntaa Wihurin Teknisen Kaupan jälkimarkkinoinnissa on liki 200 alansa ammattilaista.

Lue seuraavaksi