Uutiset

Työkoneet

Weidemann päästöttömästi

Saksalainen pyöräkuormaajavalmistaja Weidemann esitteli Agritechnica 2013 –messuilla uuden eHoftrac-prototyypin. Akkukäyttöinen pyöräkuormaaja on kehitetty Hoftrac 1160 –mallin pohjalta. Kaikki dieselkäyttöisten kuormaajien työkalut sopivat siis akkumalliinkin.

Valmistajan mukaan 400 kilon painoisen akun sijoittamisen ansiosta kaatokuorma ja samalla stabiliteetti ovat 1160-mallin veroiset. 48 voltin lyijyakun (240 Ah) lataus kestää työtehtävistä riippuen kahdesta neljään tuntia. Latausajaksi Weidemann ilmoittaa kahdeksan tuntia. Koneen ohjaus on samanlainen kuin dieselmallissa eli tapahtuu kaasupolkimella ja joystickillä. Energian kulutus on jopa 48 prosenttia pienempi kuin mallissa 1160.

Näin käyttökustannuksetkin jäävät alhaisemmiksi. Niitä pienentää myös jäähdytysveden ja hydraulisen kierron komponenttien puuttuminen. Moottoriöljyn vaihdot jäävät myös luonnollisesti pois.

”Kone tarjoaa erityisesti maanviljelijöille ja hevosyrittäjille, joka mahdollistaa eläinsuojissa työskentelyn ilman pakokaasu- ja melupäästöjä. Tämä on mielestämme mielenkiintoinen vaihtoehto dieselkäyttöisille pyöräkuormaajille”, toteaa Weidemannin toimitusjohtaja Bernd Apfelbeck. Myös varastoihin ja kaikkiin sisätiloissa tapahtuviin rakennustöihinkin Weidemann soveltuu. Tosin lyhyt akun kesto sulkenee pois esimerkiksi jatkuvalla syötöllä tapahtuvat purkutyöt tai rakennusten sisällä tapahtuvat täydet työpäivät.

Lue seuraavaksi