Uutiset

Työkoneet

Wacker Neuson EW100 – hallintaa yksinkertaistettu

Wacker Neuson EW100 korvaa tuotannosta vuonna 2007 esitellyn mallin 9503. Päämittojen ja muotoilun sekä ulkonäön suhteen ei ole juuri muutoksia tehty. Uudistukset ovat enemmän tai vähemmän peltien alla.

Tuomas Järvinen Edeco-Tools Oy:stä kertoo, että työhydrauliikassa on kaksi suljettua kiertoa, toinen ajolle ja toinen kaivuliikkeille. Näin samanaikainen kaivaminen ja ajo onnistuvat hyvin. Esimerkiksi vesakkoleikkurin käyttö onnistuu samalla, kun kone liikkuu eteenpäin.

Hydrauliikkaan on myös lisätty uusi ECO-alue, joka säätää pumpun kulman ja moottorikierrokset siten, että polttoaineen kulutus on valmistajan mukaan minimissään. ECO-moodin lisäksi kuljettaja voi valita LOW- tai HI-alueen työtehtävässä vaadittavan tehon ja nopeuden mukaan. Kauhanvarsivaihtoehtoja on kaksi.

Ajopoljin on sijoitettu oikealle alas ja sen ergonomiaa on parannettu entisestään. Uutta näyttöpaneelia ohjataan automaailman navigointilaitteista tuttuun tapaan yhdellä pyörivällä kiekolla.

Joystick-vipuihin on myös tuotu paljon eri toimintoja kuten ”cruise control” ajonopeuden valitsemiseksi. Kuljettaja pystyykin melko pitkälle hoitamaan kaivamisen lisäksi kaikki muutkin toiminnot vivuista irrottamatta. Katkaisimissa on otettu käyttöön kätevä värikoodaus siten, että punaiset liittyvät turvallisuuteen, siniset ajamiseen, vihreät hydrauliikkaan ja harmaat sähköön.

Koska moottoritilassa on nyt partikkelisuodatin, vaatii se regeneroinnin. Toiminta on automaattinen ja sen kestoksi valmistaja kertoo 30 minuuttia. Työtä ei toki tarvitse keskeyttää. Regeneroinnin voi tehdä myös manuaalisesti ohjaamossa olevalla katkaisimella.

Tukijalat koneeseen saa etupäähän tai molempiin päihin konetta. Puskulevy on myös tilattavissa koneen takapäähän tukijalkojen sijaan. Ohjausvaihtoehtoja on edelleen kolme: etupyörä-, nelipyörä- tai rapuohjaus.

Akselin 11 asteen kallistuskulmaa voidaan vielä lisätä rajoitinpalat poistamalla, mikäli hankalat maasto-olosuhteet sitä vaativat.

Maamark Oy hankki pyöräalustaisia Wacker Neuson EW100 -kaivukoneita kerralla kaksi. Kymmenen tonnin painoluokka on kaupungissa tapahtuviin töihin maksimi. Myös alle 2,5 metrin leveys ja nelipyöräohjaus suosii urbaania ympäristöä. Yli 40 kilometrin tuntinopeus takaa sen, että työmaalta toiselle hurautetaan muuta liikennettä juuri hidastamatta.

Lue myös: Maamark Oy on pääkaupunkiseudun erikoisosaaja.

Lue seuraavaksi